ροή ειδήσεων

«Έφυγε» ο Γιώργος Σιδερόπουλος


Αγωνίστηκε σε Διαγόρα Ρόδου,την ΑΕΚ, Τρίκαλα ΑΕΛ... ΠΟΕ, Τύρναβο, Δευκαλίωνα Κρανέας, Οικονόμο Τσαριτσάνης


ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 67 ΕΤΩΝ Ο ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗΣ «ΚΕΡΒΕΡΟΣ» ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

Του Γιάννη Μουκίδη

Φτωχότερο είναι από χθες το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο Ελασσονίτης «κέρβερος» των γηπέδων – ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Π.Ο. Ελασσόνας, της ΑΕΛ του Α.Ο. Τρικάλων, της Α.Ε.Κ. και άλλων ομάδων, Γιώργος Σιδερόπουλος, σε ηλικία 67 ετών.

Ιδιαίτερα γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στη Γερμανία σε μεγάλο εστιατόριο, όπου τους 3 τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού είχε χτυπηθεί από καρκίνο. Όπως έγινε γνωστό, άφησε την τελευταία του πνοή… μόλις λίγα λεπτά πριν φύγει το 2015.

Αφήνει πίσω 5 παιδιά(3 αγόρια και 2 κορίτσια) από τους δύο γάμους του. Η σορός του Γιώργου Σιδερόπουλου θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελασσόνα, όπου και θα γίνει η κηδεία του(…δεν έχει οριστεί ακόμη η ακριβής ώρα και ημέρα – πιθανόν η ερχόμενη Τετάρτη).

Ο Γιώργος Σιδερόπουλος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τον Π.Ο. Ελασσόνας, αλλά το ταλέντο και οι ικανότητές του τον βοήθησαν να φύγει από τα στενά τοπικά ποδοσφαιρικά «δρώμενα» και να προχωρήσει. Το 1968 μετεγράφηκε στην ομάδα των Τρικάλων, όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία και στη συνέχεια για άλλα δύο χρόνια στην Α΄ Εθνική Κατηγορία. Κορυφαίος τερματοφύλακας του 1971 – 1972 με την Τρικαλινή ομάδα. Μετά τον υποβιβασμό του Α.Ο. Τρικάλων, το 1973, ο Ελασσονίτης «πορτιέρο» έγινε το «μήλο της έριδος» για μεγάλες ομάδες(γνωστές οι «μάχες» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο της εποχής, για την απόκτηση του). Τελικά, έγινε παίκτης της ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε 8 χρόνια. Βασικός τερματοφύλακας και το «αγαπημένο παιδί» των φιλάθλων της ιστορικής ομάδας.

Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και αγωνίστηκε σε δύο φιλικούς αγώνες της. Εκείνη την περίοδο, βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ήταν ο Βασίλης Κωνσταντίνου του Παναθηναϊκού. Ένας σοβαρός τραυματισμός του Γιώργου Σιδερόπουλου, τον άφησε για αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Αγωνίστηκε ακόμη στον Ατρόμητο Αθηνών(2 χρόνια), στον Διαγόρα Ρόδου (ένα χρόνο) και μετά ήρθε στην Α.Ε. Λάρισας. Κάπου εδώ σταμάτησε την ποδοσφαιρική του δράση και ασχολήθηκε με την προπονητική. Για 2 χρόνια στον ΠΟΕ(επί προεδρίας του Στέλιου Παναγιωτίδη), μετά στον Τύρναβο, συνεχίζει στην ομάδα του Δευκαλίωνα Κρανέας και στον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έχουν καταγραφεί και αποτυπωθεί στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας για τον Ελασσονίτη γκολκίπερ, που άφησε το δικό του «στίγμα»:

Το 1976 o Γιώργος Σιδερόπουλος δεν δέχεται γκολ για 700 συνεχή λεπτά και γίνεται ο τερματοφύλακας με την πλέον μακρόχρονη ανέπαφη εστία στην ιστορία της ΑΕΚ και 7ος στην Ελλάδα στην ιστορία της Α' Εθνικής! Το ρεκόρ κατέχει ακόμη ο Τάκης Οικονομόπουλος (Παναθηναϊκός, 1965) με 1.088 λεπτά.

Ήταν ένα κομμάτι της «ατσάλινης» αμυντικής γραμμής των Τρικάλων, στην Α΄ Εθνική(1970). Ο Σιδερόπουλος με τον Α.Ο. Τρίκαλα έγινε στην Α' Εθνική ο πρώτος τερματοφύλακας- σκόρερ με πέναλτι (σε βάρος του Παναθηναϊκού)! Όταν ο Α.Ο. Τρικάλων κέρδισε πέναλτι στο 50΄ ο τερματοφύλακας Σιδερόπουλος από τα 11 βήματα νίκησε τον Τάκη Οικονομόπουλο και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 .

Γκολ και πάλι πέτυχε ο Σιδηρόπουλος σε αγώνα με τον Πανιώνιο. Το ματς την περίοδο 72-73 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και ο Σιδερόπουλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του (2-1).

eleftheria.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *