ροή ειδήσεων

Οι χώρες με τις καλυτερες υποδομές στον κόσμο


Η οικονομική κρίση έκανε πολλές οικονομίες να σταματήσουν να επενδύουν στις υποδομές. Όχι όμως σε όλες...




Kάθε οικονομία για να είναι ανταγωνιστική πρέπει να έχει αποδοτικές υποδομές. Κι αυτές οι υποδομές πρέπει να είναι καλοδιατηρημένες και σαφώς να «ανακαινίζονται», εφόσον μια χώρα θέλει την οικονομία της να λειτουργεί ομαλά.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεδομένου ότι η οικονομική κρίση έχει επιδεινωθεί σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες- συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας- η ποιότητα των υποδομών έχει φθαρεί, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Παρακάτω σας παραθέτουμε έντεκα χώρες που διαθέτουν τις καλύτερες σε ποιότητα υποδομές με βάση τα στοιχεία της έκθεσης:



ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατατάσσονται στην πρώτη θέση για τη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων και στην πέμπτη θέση για την ποιότητα της δομής των αερομεταφορών.
Όσον αφορά τις συνδρομές κινητής τηλεφωνίας, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 99η θέση, στην 15η θέση για τις σιδηροδρομικές υποδομές και στην 14η για την ποιότητα των δρόμων.


IΣΠΑΝΙΑ
H Ισπανία είναι η τέταρτη καλύτερη χώρα στις σιδηροδρομικές υποδομές και ένατη στη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων. Σύμφωνα με την έκθεση της WEF, οι λιμενικές υποδομές και η ποιότητα των αεροπορικών μεταφορών κατατάσσονται στην 21η θέση και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην 24η.


ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
To Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στην τρίτη θέση όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων και στην ένατη για την ποιότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Παρ’ όλα αυτά, για την ποιότητα των δρόμων η Αγγλία βρίσκεται στην 29η θέση και στην 19η θέση για τις υποδομές αεροπορικών μεταφορών.


ΓΑΛΛΙΑΣτην ποιότητα των σιδηροδρομικών υποδομών η Γαλλία βρίσκεται στην έκτη θέση και στην ποιότητα των δρόμων στην έβδομη. Ωστόσο, στην ποιότητα των λιμενικών υποδομών της η χώρα κατατάσσεται στην 26η θέση, ενώ για την ποιότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην 14η.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
H Γερμανία κατατάσσεται στην έκτη θέση στη διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων και για τις σιδηροδρομικές της υποδομές στην ένατη.
Ωστόσο, η ποιότητα των λιμενικών υποδομών της χώρας καταλαμβάνει τη 14η θέση και η ποιότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας την 20η θέση.


ΕΛΒΕΤΙΑΣτην πρώτη θέση κατατάσσεται η Ελβετία με την καλύτερη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ είναι η δεύτερη χώρα με τις καλύτερες σιδηροδρομικές υποδομές. Ωστόσο, η έκθεση της WEF την κατατάσσει στην ποιότητα των λιμενικών υποδομών στην 47η θέση και στην ποιότητα των δρόμων στην ένατη.


ΙΑΠΩΝΙΑ
Πρώτη στην ποιότητα της υποδομής του σιδηρόδρομου είναι η Ιαπωνία και τέταρτη στη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων. Παρ’ όλα αυτά, η ποιότητα των λιμενικών υποδομών της χώρας κατατάσσεται στην 22η θέση και στις υποδομές των αεροπορικών αερομεταφορών στην 25η.


ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην πρώτη θέση για την ποιότητα των δρόμων και στη δεύτερη για την ποιότητα υποδομών των αεροπορικών μεταφορών.
Ωστόσο, στην ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας η χώρα κατατάσσεται στην 10η θέση.

ΟΛΛΑΝΔΙΑH Oλλανδία κατατάσσεται στην πρώτη θέση για την ποιότητα των λιμενικών υποδομών και δεύτερη στην ποιότητα των δρόμων. Ωστόσο, η έκθεση της WEF την κατατάσσει στην 23η θέση για τη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων

ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ
H Σινγκαπούρη κατατάσσεται στην πρώτη θέση για την ποιότητα των αεροπορικών μεταφορών και στη δεύτερη θέση για την ποιότητα των λιμενικών υποδομών.
Όσον αφορά τις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές, η Σιγκαπούρη κατατάσσεται στην 29η θέση και στη 14η για τις συνδρομές κινητής τηλεφωνίας.


ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Στην έκθεση της WEF, το Χονγκ Κονγκ κατατάσσεται στην πρώτη θέση για τις συνδρομές κινητής τηλεφωνίας και στη δεύτερη θέση για την ποιότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων, το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στη 17η θέση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *