ροή ειδήσεων

Τραγωδία: Ξεψύχησε περιμένοντας να βρει κρεβάτι σε εντατική...


Με τον πιο τραγικό τρόπο, με τον θάνατο ενός ασθενούς, «συρρικνώθηκε» η μακρά λίστα αναμονής ασθενών για ένα...


κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), προχθες το βράδυ ένας ασθενής σε βαριά κατάσταση και διασωληνωμένος κατέληξε σε θάλαμο του νοσοκομείου «Σωτηρία», περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η λίστα αναμονής για Εντατική υπερβαίνει τα 50 άτομα την ημέρα, χωρίς βεβαίως να καθίσταται γνωστό πόσα εξ αυτών κερδίζουν τελικά μια θέση σε ΜΕΘ και ίσως τη μάχη για τη ζωή. Μάλιστα, λόγω της έλλειψης κλινών ΜΕΘ αναβάλλονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις η διενέργεια των οποίων απαιτεί στη συνέχεια νοσηλεία σε Εντατική. Εάν σε αυτήν την κατάσταση συνυπολογιστεί ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχική φάση της επιδημίας γρίπης, όπου τουλάχιστον τρία άτομα κάθε μέρα εκδηλώνουν συμπτώματα γρίπης και ίσως χρειάζονται εντατική νοσηλεία, αντιλαμβάνεται κάποιος το φορτίο που θα χρειαστεί να σηκώσουν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.
Το «αρνητικό ρεκόρ» του έτους καταγράφεται μέχρι στιγμής στον θλιβερό κατάλογο της περασμένης Κυριακής, με τους ασθενείς που χρειάζονταν ΜΕΘ να ανέρχονται σε 78! Στο κέντρο του ΕΚΑΒ, δίπλα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», σήμανε «συναγερμός» - ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη, στην οποία μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.
Ζητούμενο για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι η λειτουργία των 187 κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογήθηκε προκήρυξη για τις προσλήψεις 500 συμβασιούχων νοσηλευτών και γιατρών μέσα στον Ιανουάριο ενώ υπό την ασφυκτική πίεση που δημιουργούν οι δεκάδες ασθενείς σε αναμονή ανακοινώθηκε συμφωνία με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών για τη διάθεση 40 κλινών ΜΕΘ προς τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των αναγκών βαρέως πασχόντων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *