ροή ειδήσεων

Ταυτοποιούνται πρόσωπα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στη νέα λίστα Φαλτσιανί

Και δεύτερο USB στα χέρια της κυβέρνησης...

Στην ταυτοποίηση των δύο πρώτων ονομάτων που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Φαλτσιανί, η οποία παραδόθηκε από το πρώην στέλεχος της HSBC Bank σε κλιμάκιο της ελληνική κυβέρνησης πριν μερικές ημέρες, προχώρησαν οι αρχές...



Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία έχει αναλάβει να ερευνήσει τα χιλιάδες ονόματα που περιέχει η νέα λίστα, απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το στικ με τα δεδομένα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκρυπτογράφηση των αρχείων και η σύγκρισή τους με την αποκαλούμενη “λίστα Λαγκάρντ”.

Η ΔΕΕ ήδη έχει ξεκινήσει δειγματοληπτικό έλεγχο και έχει ταυτοποιήσει μεταξύ των λιστών (Φαλτσιανί και Λαγκάρντ) που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές αρχές, δύο τουλάχιστον κινήσεις λογαριασμών, εντοπίζοντας έτσι τα αντίστοιχα ονόματα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον Εβρέ Φαλτσιανί, η νέα λίστα αφορά σε περίπου 500.000 κινήσεις λογαριασμών προσώπων που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ και επί της ουσίας αποτελείται από κινήσεις λογαριασμών, που μπορεί να αποκαλύψουν ποιοι κατέθεσαν χρήματα, πότε και που διοχευτεύθηκαν και τέλος ποιοί είναι οι πραγματικοί τροφοδότες των λογαριασμών.

Όσο για την ύπαρξη πολιτικών προσώπων στη νέα λίστα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν προκύψει προς το παρόν, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα Έλληνες εισαγγελείς να χρειαστεί να επισκεφθούν τον Εβρέ Φαλτσιανί, προκειμένου να λάβουν συμπληρωματική κατάθεση γύρω από ζητήματα επί της λίστα, που απαιτούν διευκρινήσεις.

Δεύτερο στικ

Την ίδια ώρα, πάντως που η ελληνική Δικαιοσύνη ξεκινά την έρευνα γύρω από την καινούργια λίστα Φαλτσιανί, ιδιαίτερα αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ένα δεύτερο στικ usb – πιστό αντίγραφο αυτού που βρίσκεται στη ΔΕΕ – έχει επίσης δοθεί στην αντιπροσωπία της ελληνικής Κυβέρνησης από τον Εβρέ Φαλτσιανί και σήμερα βρίσκεται -αδιευκρίνιστο γιατί- στο υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: news247.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/1/16 21:55

    ..... που φυσικά θα καταλήξουν σε ένα πολύυυυυ βαθύ συρτάρι και θα "ξεχαστούν" αλά Βενιζέλο ........... Ελλαδιστάν παιδί μου, Ελλαδιστάν ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *