ροή ειδήσεων

Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός


Με τίτλο "Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός" σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μετά και την κόντρα μεταξύ του κ. Τσίπρα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπότιτλος του δημοσιεύματος, όπου αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος όμως πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια.

"Πριν από μερικούς μήνες το σετάκι [Τσίπρα και Σόιμπλε] θα ήταν καλή για μια δημόσια διαμάχη με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Όμως τώρα ο Έλληνας παίζει δευτερεύοντα ρόλο, είναι ένας ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση. Τώρα η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα", επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το skai.gr.

"Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο", προσθέτει ο αρθρογράφος.

Η "Die Welt" σημειώνει δηκτικά ότι στο πάνελ του Νταβός ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως αυτό που εννοούσε ήταν "περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του".

"Μετά προσπάθησε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις μάχες του παρελθόντος και έδειξε επιπλέον ότι διαθέτει ελάχιστη κατανόηση για τα οικονομικά […] Τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα έδειξε ο Τσίπρας να μην την κατανοεί".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/1/16 17:06

    Που πας ρε Τσίπρα ξυπόλυτος στ'αγκάθια;; Δεν σου έφτανε το ξύλο που φάγατε με το φιλαράκι σου τον Μπαρουφάκη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/1/16 20:14

    Η ΒΟΥΛΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ...Η ΒΟΥΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΧΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Σ Χ Ε Μ Ε Ν Α ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΙΣΤH....ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ....
    ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ!!!!! ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΧΩΣ ΝΟΗΣΗ Ή "ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΗ.....
    ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ....
    "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ" ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΑ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΕΡΓΑΨΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΟΣΚΥΛΑ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ..
    ..ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ....ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...
    .ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...
    .ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ !!!!!!
    !!!!!!! ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *