ροή ειδήσεων

Στα δίχτυα της αστυνομίας η ομάδα χάκερ Greek Electronic Army


Οι αρχές εντόπισαν και ταυτοποίησαν μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες χάκερ της Ελλάδας τους Greek Electronic Army. Στόχος της ομάδας ήταν υπουργεία και εμπορικές ιστοσελίδες καθώς τα τελευταία 3 χρόνια είχε προκαλέσει αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα οποία είχαν κόστος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.


Μετά από έρευνα μηνών στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν τα 7 άτομα που απαρτίζουν την οργάνωση των χάκερς. Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα 18 ετών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται ένας 36χρόνος και ένας 50χρόνος. Υπουργεία, νοσοκομεία, ΚΕΠ, εμπορικές ιστοσελίδες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και προφίλ στο Facebook είχαν δεχτεί επίθεση από την συγκεκριμένη οργάνωση που τα χτυπήματά της ξεπερνούν τα 2.500.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στον υπολογιστή ενός από τα μέλη των χάκερς, οι αρχές εντόπισαν 1.642 φακέλους που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων τις οποίες είχαν ελέγχει με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας.
Αξιωματικοί έχουν κάνει έρευνα στα σπίτια όλων των μελών της οργάνωσης ενώ η ψηφιακή ζημιά που έχουν προκαλέσει ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από εντοπισμό από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σελίδας της ομάδας «Greek Electronic Army», σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της ομάδας προέβησαν σε επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων ιστοσελίδων.
Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα υπήρχαν αναρτήσεις για διαδικτυακές επιθέσεις, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 07-01 έως 28-05-2015.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 11-06-2015, σε οικία 17χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα λογισμικά των σχετικών διαδικτυακών επιθέσεων.
Μετά από πολύμηνη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και των λοιπών μελών, που συμμετείχαν στις προαναφερόμενες διαδικτυακές επιθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της διαδικτυακής ομάδας:
*18χρονος ημεδαπός, κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
*19χρονος ημεδαπός, κάτοικος Πατρών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
*21χρονος ημεδαπός, κάτοικος Καρδίτσας, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
*50χρονος ημεδαπός, κάτοικος Διδυμοτείχου, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα, απουσία του, την 19-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος.
*36χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, την 19-01-2016, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξίφος, αεροβόλο όπλο, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με αποθηκευμένα αρχεία με τα ονόματα χρηστών, διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κωδικοποιημένα συνθηματικά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν (1.642) φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων, οι οποίες είχαν ελεγχθεί («σκαναρισθεί») με την χρήση λογισμικών-εργαλείων, με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας τους.
*18χρονος ημεδαπός, κάτοικος Αθηνών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 27-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος, με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *