ροή ειδήσεων

Ο άνθρωπος πίσω από το Quizdom


Μία ερώτηση, δύο αντίπαλοι. Τέσσερις πιθανές απαντήσεις. Παιχνίδι γνώσης ή κάτι πολύ παραπάνω…


Ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης είναι ο άνθρωπος πίσω από την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική εφαρμογή για Android και iOSΠερισσότεροι από 1,2 εκατ. χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη εθιστεί στον μαγικό κόσμο του Quizdom, το οποίο συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ. Κάθε μήνα τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι περνούν δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο τους, εξερευνώντας τα όρια των γνώσεών τους, ποτίζοντας -σε αρκετές περιπτώσεις- το δέντρο του... εγωισμού τους, ακόμη και φλερτάροντας μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής. Πλέον οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να έχουν πλήρες προφίλ και να γνωρίζουν κόσμο απ' όλη την Ελλάδα με αφετηρία «τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα του αντιπάλου».


Ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης είναι ο βασικός εμπνευστής του Quizdom. Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του στο zougla.gr, όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα και την απόφαση για την υλοποίησή της.

Γεννημένος στη Γερμανία από Έλληνες γονείς, σπούδασε μαθηματικά και έκανε το διδακτορικό του εκεί. Κόντρα στα σημεία των καιρών, αποφασίζει το 2014 να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και να ακολουθήσει το όνειρό του.

Όταν το Quizdom έκανε... πρεμιέρα, πριν από έναν χρόνο και κάτι, τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους. Η είδηση κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα, και γρήγορα το παιχνίδι γνώσεων έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική εφαρμογή για Android και iOs, ξεπερνώντας ορισμένες ημέρες τον συνολικό αριθμό λήψεων του Facebook και του Twitter.

Ήδη βρίσκεται στα σκαριά και η έκδοση για web, που θα αυξήσει... γεωμετρικά τους λάτρεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Πώς παίζεται:

Εν αρχή ην η... πρόκληση! Αφού υπάρξει το challenge -το οποίο μπορεί να είναι τυχαίο ή στοχευμένο-, οι δύο αντίπαλοι καλούνται να επιλέξουν από δύο κατηγορίες ερωτήσεων (σε σύνολο 16 και προσεχώς 19), οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων (Πολιτική, Θρησκεία, Ιστορία, Business, Φαγητό, Celebrities). Οι παίκτες απαντούν εναλλάξ στις ίδιες ερωτήσεις και νικητής είναι εκείνος που πετυχαίνει τις περισσότερες.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, νικητής είναι όποιος απάντησε πιο γρήγορα. Αμφότεροι πάντως κερδίζουν πόντους, με απώτερο σκοπό να ανέβουν επίπεδο και να φτάσουν στην κορυφή της λίστας των χρηστών.

Και κάπως έτσι, το παραδοσιακό παιχνίδι γνώσεων φεύγει από το τραπέζι του καθιστικού, μεταφέρεται μέσω διαδικτύου στο κινητό και οδεύει ακάθεκτο προς τον υπολογιστή...

Social game

Ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης αναφέρει ότι το Quizdom είναι άκρως ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον - ένα social game που προωθεί τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το καινοτόμο αλλά και διαφοροποιητικό -σε σχέση με αντίστοιχες εφαρμογές που υπάρχουν στην ελληνική αγορά- στοιχείο είναι ο social χαρακτήρας του και το διαδραστικό περιβάλλον που προσφέρει. Όπως αναφέρει ο δημιουργός του παιχνιδιού, ο καθένας μπορεί να προσκαλέσει κάποιον φίλο του μέσα από τα social media ή να επιλέξει τυχαίο αντίπαλο από τη βάση των εγγεγραμμένων χρηστών.

Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από το chat. Με αυτό τον τρόπο, απολαμβάνουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του παιχνιδιού μέσω μιας εφαρμογής που συνδυάζει κοινωνικότητα, ανταγωνισμό και διασκέδαση.




Όπως τονίζει ο Τ. Ξυλούρης, ζητούμενο για τον ίδιο ήταν να δημιουργήσει τη δική του startup εταιρεία και, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, δεν έπαψε στιγμή να ακολουθεί το όνειρό του...




Περί ερωτήσεων

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Quizdom. Υπάρχουν παίκτες που αφιερώνουν μέχρι και 10 ώρες την ημέρα σε περισσότερα από 300 παιχνίδια, προκειμένου να αυξήσουν τους πόντους τους και να ανέβουν επίπεδο.

Ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης και η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη εφαρμογή παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις για τη βελτίωσή της, ώστε να ανταποκρίνεται στα θέλω των χρηστών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ερωτήσεις και ο τρόπος που αυτές προκύπτουν...







Με το βλέμμα στο εξωτερικό

Στα μελλοντικά σχέδια του Mr Quizdom συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη της εφαρμογής σε άλλη γλώσσα, προκειμένου να «ανοίξει» το παιχνίδι και με χρήστες του εξωτερικού...




----------------------------------

Η εταιρεία

Η «Quizdom» είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από νέους επαγγελματίες και δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας (ανάπτυξη εφαρμογών και software). Κοινό γνώμονα αυτής της επαγγελματικής συνεύρεσης αποτέλεσε η αγάπη για την τεχνολογία και η πίστη στις δυνατότητες που ανοίγει τόσο σε δημιουργικό επίπεδο όσο και ως προοπτική επιχειρηματικής δράσης.

Πρώτος καρπός της προσπάθειάς τους υπήρξε το Quizdom, ένα παιχνίδι με ερωτήσεις γνώσεων για κινητά και tablets που γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα ετοιμάζει και άλλες εφαρμογές με στόχο την παγκόσμια αγορά των applications.

Ο Mr Quizdom

Κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Βόννης αλλά και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ σε γνωστό θεώρημα των πρώτων αριθμών. Εργαζόταν ως οικονομικός σύμβουλος στην πολυεθνική McKinsey & Company.

Το πάθος του για τα IT projects κρατάει από παλιά. Αυτοδίδακτος προγραμματιστής, δημιούργησε την προσωπική του ιστοσελίδα σε ηλικία 13 ετών και μάλιστα σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο βρισκόταν σε σχετικά πρώιμο στάδιο. Στα 14 κατασκεύασε και πούλησε το πρώτο του ηλεκτρονικό παιχνίδι για MS-DOS, ενώ έναν χρόνο αργότερα πούλησε την πρώτη του επαγγελματική ιστοσελίδα σε γερμανική χρηματιστηριακή επιχείρηση. Αυτό ήταν και το έναυσμα για τη δημιουργία της πρώτης δικής του εταιρείας, η οποία πρόσφερε IT και web υπηρεσίες σε άλλες.

Από τότε παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον χώρο του διαδικτύου και παραμένει παθιασμένος με τους τρόπους που η τεχνολογία μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

zougla

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *