ροή ειδήσεων

Πανελλαδικές εξετάσεις: Από τις 11 έως και τις 29/2 η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής


Ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη, μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις




Από την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαιδευση.



Η προθεσμία είναι αποκλειστική και αφορά όλους τους υποψήφιους, είτε θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις με το νέο σύστημα, είτε με το παλιό-καταργούμενο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση - δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειο του. Στη συνέχεια, θα συμπληρώνει την αίτηση - δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο "Εξετάσεις", θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).

(Πηγή: ΑΠΕ)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *