ροή ειδήσεων

Συνεχίζει να πνίγει μετανάστες η Τουρκία κι η Ε.Ε. της έστειλε επιταγή 3 δισ.!


Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδέχτηκαν την Τετάρτη, στο σχέδιο χρηματοδότησης της Τουρκίας με 3 δισ. ευρώ για...

τη διαχείριση του προσφυγικού. Στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters, και τα 28 κράτη-μέλη συναίνεσαν στην πρόταση της χρηματοδότησης, με την Ιταλία να αίρει τις αρχικές ενστάσεις της. Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο είχε αρχικά εγκριθεί τον Νοέμβριο.

«Η Τουρκία τώρα φιλοξενεί ένα μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κοινότητες και έχει δεσμευτεί να μειώσει αισθητά τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Johannes Hahn, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα καλύψουν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες των προσφύγων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καλύψει το ένα τρίτο της χρηματοδότησης, προσφέροντας 1 δισ. ευρώ από τον δικό της προϋπολογισμό. Τον Νοέμβριο, η Ένωση είχε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει 500 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία θα συνεισφέρει με 427,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθεί η Βρετανία με 327,6 εκατομμύρια και η Γαλλία με 309,2 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το BBC, η Ιταλία, η οποία είχε εκφράσει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου σχεδίου, θα συνεισφέρει με 224,9 εκατομμύρια.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς καλωσόρισε τη συμφωνία των κρατών-μελών και τόνισε πως τα χρήματα «θα επωφεληθούν άμεσα τους πρόσφυγες από τη Συρία στη Τουρκία, βοηθώντας τους να έχουν εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη».

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτή η περίοδος είναι αρκετά πιεστική για τη χώρα μας, η οποία απειλείται με έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν. Την ίδια στιγμή, η Frontex ρίχνει την μπάλα στο γήπεδο της Τουρκίας, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι «δεν κάνει αρκετά για να μειώσει το κύμα προς την Ευρώπη».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/2/16 17:01

    ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ?ΓΙΑ ΝΑ ΚΩΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΡΩΣΤΙΕΣ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ Γ@ΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?ΑΑΑ!ΞΕΧΑΣΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *