ροή ειδήσεων

Αυτοί είναι οι 3 αγνοούμενοι αξιωματικοί - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου (βίντεο)


Λίγο πριν από τις 8 το πρωί εντοπίστηκαν ίχνη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην ακτογραμμή της νησίδας Κίναρος. Στο ελικόπτερο, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, επέβαιναν τρεις αξιωματικοί, δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ, οι οποίοι και εντοπίστηκαν νεκροί.

Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.




Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν οι: Υποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης), Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης) και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος.

Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979, είναι έγγαμος και έχει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα. Ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε το 1982, είναι έγγαμος με παιδιά και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1980 και επίσης έχει παιδιά.




(Πανανάς Κωνσταντίνος,Τουλίτσης Αναστάσιος)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρέθηκαν οι σοροί δύο εκ των χειριστών του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» με τριμελές πλήρωμα προκειμένου να εκτελέσει άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας, κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ» που διεξάγεται στην περιοχή.

Σε βάθος 50 έως 100 μέτρων στη θάλασσα και την ξηρά, βορειοδυτικά της Κινάρου, συνεχίζονται οι έρευνες των ειδικών τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων χειριστών και των υπολοίπων συντριμμιών του ελικοπτέρου.

Στις έρευνες συμμετέχουν οι φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΕΛΛΗ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, ΑΔΡΙΑΣ, τα οργανικά ελικόπτερα ΣΙΚΟΡΣΚΙ της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και ΑΒ-212 της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν απογειωθεί από τη Χίο και τη Ρόδο.

Ακούστε το σήμα που εξέπεμψε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όταν έπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο, στα παραπλέοντα πλοία, για να συνδράμουν:




Με ανάρτησή του ωστόσο στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαψεύδει ότι έχουν βρεθεί οι σοροί των τριών χειριστών. «Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σορών είναι ψεύδη, ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν. Τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών», έγραψε σε tweet του.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο: Αγνοούνται ακόμα τα 3 μέλη του πληρώματος

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, διευκρίνισε λίγο μετα τις 9.30 το πρωι, ότι ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νεκρούς.

«Όταν θα τους βρούμε θα μπορούμε να μιλήσουμε» είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού σε ερώτηση για το αν είναι νεκροί οι τρεις χειριστές.

Το στίγμα χάθηκε στις 2:45, ενώ θερμικό ίχνος εντοπίστηκε στις 4:40 τα ξημερώματα βόρεια της Κινάρου σε απόκρημνη περιοχή.

Στις 7:01 υπήρξε και οπτική επαφή με συντρίμμια του ελικοπτέρου.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ από realmedialive



Η απάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την Τουρκική ΝΟΤΑΜ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την επίσημη ενημέρωση, σχετικά με την ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Τουρκία.
«Με το που ξεκίνησε η διαδικασία της έρευνας και διάσωσης, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ από τις ελληνικές αρχές στις 04:05. Πάνω σε αυτή τη ΝΟΤΑΜ, βασίστηκαν οι τουρκικές αρχές και εξέδωσαν άλλη μία ΝΟΤΑΜ στην οποία ζήτησαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση να απευθύνονται στις Τουρκικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *