ροή ειδήσεων

ΦΟΡΟ-ΣΟΚ 50% στο εισόδημα!!


Η κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει από το φορολογικό 300 εκατομμύρια ευρώ. Αναπόφευκτες οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Οι περικοπές θα αφορούν τις επικουρικές από 170 ευρώ και άνω!...



Το κυρίως πιάτο στις σημερινές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών περιελάμβανε... επικουρικές συντάξεις, ενώ στο τραπέζι μπήκε και το φορολογικό, με την κυβέρνηση να καταθέτει πριν από λίγη ώρα πρόταση με ενιαία κλίμακα φορολόγησης!

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο “Ε”, η κυβέρνηση παρέδωσε στους εκπροσώπους των θεσμών προσχέδιο με πρόταση που αφορά τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση περιλαμβάνει μία κλίμακα φορολόγησης με αρκετά... σκαλοπάτια. Όλα τα εισοδήματα (π.χ. ενοίκια) που έχουν οι φορολογούμενοι θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με βάση την ενιαία κλίμακα. Ο ανώτατος συντελεστής στο φόρο εισοδήματος θα φθάνει το 50% και στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονομηθούν 300 εκατομμύρια ευρώ, αν και, όπως διευκρινίστηκε από κυβερνητικές πηγές, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή!

Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση. Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών επίσης δεν περιλαμβάνονται.

Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί αύριο σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των Θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

"Ψαλίδι" στις επικουρικές

Οι δανειστές εμμένουν στην άρνησή τους να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές, κάτι που σημαίνει ότι τα 500 εκατομμύρια που θα εξοικονομούσε η κυβέρνηση θα πρέπει να “αντληθούν” από τις επικουρικές συντάξεις!

Οι περικοπές θα αφορούν τις επικουρικές συντάξεις – δεν αποτελεί “κόκκινη” γραμμή για την κυβέρνηση - από 170 ευρώ και άνω. Το “ψαλίδισμα” θα γίνει κλιμακωτά, ξεκινώντας με μειώσεις 5% και ενδεχομένως να φθάνουν το 25%!
Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα στο τέλος της εβδομάδος, κλείνοντας με την επίσκεψή τους αυτή, την πρώτη φάση της αξιολόγησης. Θα υπάρξει ένα διάλειμμα 7-10 ημερών και θα επανέλθουν προκειμένου να παραμείνουν για άλλες δύο εβδομάδες καθώς ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος Φεβρουαρίου, ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/2/16 21:11

    Θέλετε να εξοικονομιθούν όχι 300 α΄΄α 2 δις από τον προϋπολογισμό??? Ξεχωρίστε εκκλησία από το κράτος και βάλτε φορολογία σε κάθε τι έχει και κατέχει η εκκλησία. Αλλά όπως είπε και μια κυρία λίαν προσφάτων, μέσα κάνετε τους λειράτους κόκορες αλλά έξω είστε κότες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *