Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πέντε παιδιά, ηλικίας από 9 μηνών έως και 9 ετών.
Τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, εξαιτίας επιπλοκών από τηγρίπη, ανεβάζοντας στους 81 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης.
Ο αριθμός των διασωληνωμένων με γρίπη ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ) της χώρας, εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 120 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει σοβαρές επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη και έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ. Συνολικά, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ είναι 293.
Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάσχουν από γρίπη τύπου Α και ειδικότερα από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1).
Το ΚΕΕΛΝΟ προειδοποιεί ότι ”η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης”, η οποία θα παραμείνει σε ανοδική πορεία για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η γρίπη θα αρχίσει να εξασθενεί από τον Μάρτιο.
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.