ροή ειδήσεων

Αλληλεγγύη με όπλο το σκίτσο στη Ρόδο


Με όπλο την παγκόσμια γλώσσα του σκίτσου επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους για το προσφυγικό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Με στόχο να σταλεί μήνυμα αλληλεγγύης, συνδιοργανώνουν μια μεγάλη έκθεση σκίτσου για το προσφυγικό, που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, "σε μια περίοδο εξαιρετικά ρευστή και κρίσιμη όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού από την Ευρώπη και τον ρόλο της Ελλάδας", τόνισε παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Όπως είπε, η πρόταση προήλθε από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη (ΣΥΡΙΖΑ), την οποία η Περιφέρεια "αγκάλιασε χωρίς δεύτερη σκέψη".

Ο πρόεδρος της Λέσχης Πάνος Μαραγκός τόνισε πως «οι μάχιμοι σκιτσογράφοι παίρνουμε σαφή θέση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Δεν το αντιμετωπίζουμε επιδερμικά, ακουμπάμε την ουσία του". Ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή έκθεση, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν έχει τίποτα το αστείο, ενώ ο επίσης γελοιογράφος Μιχάλης Κουντούρης σημείωσε τη "δύναμη που έχει το σκίτσο ως παγκόσμια γλώσσα, γι' αυτό η γελοιογραφία και η σάτιρα στοχοποιούνται".

Η έκθεση, με περίπου 100 έργα 20 σκιτσογράφων, θα ξεκινήσει από τη Ρόδο στις αρχές Μαρτίου, θα μεταφερθεί στη Λέρο, στο Αγαθονήσι και στην Αθήνα, για να καταλήξει στις Βρυξέλλες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/2/16 14:49

    Ε ΡΕ ΤΙ ΑΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ .ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΥΟΝ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ .ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΣ ΣΚΟΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΟΜΟΠΟΔΑΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ ,ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ , ΤΙ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ; ΜΟΥΛΑΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ;Η ΦΛΑΡΟΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΟ΄Ι' ΤΟΥ ; ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝ ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΚΙΤΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΜΜΑΥΚΙ .ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ Ε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ;..ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΟΖΑΛ ,ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ Ο ΟΖΑΛ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ 4-5.ΟΟΟ.000.ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΒΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ .ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΗΛΙΟΓΟΥΣΙΔΕΣ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΡΟΣ .ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ (ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ Ο ΜΞΕΣΣΗΝ8ΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/16 15:43

    ΤΥΧΑΙΟ ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ;ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΝΔΑΛΟΦΩΡΟ ΣΚΟΥΡΟΦΟΡΕΝΕΝΟ ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟ ΚΑΘΑΜΑ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ,ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΟΣ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ .ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΡΟΜΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ .(ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/16 19:13

    Και παπάς ακόμα νάτανε, που τους είδατε ρε αυτούς τους τραγογένηδες να βουτάνε να σώσουν "αλλόθρησκους"????? Αυτοί ακούνε Ισλάμ και καταριούνται θεούς και δαίμονες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/2/16 13:17

    Απορώ πως οι "γελοίοι" της περίφέρειας Ν. Αιγάιου ενέκρινε την υποτιθέμενη "γελοιογραφία" με σταυρούς, μισοφέγγαρα, Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες (προσέξτε τα συρματοπλέγματα) και έναν γενιοφόρο αγνώστου ταυτότητας, εθνικότητας και ράτσας!! Τα συλλυπητήριά μου και στους "γελοιογράφους" της πλάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *