ροή ειδήσεων

ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ: Η ομάδα Δέλτα ξανά στους δρόμους


Μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της

αναδιοργάνωσης της αστυνομίας ήταν η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ωστόσο τώρα την επαναφέρουν άρον άρον, με άλλο όμως όνομα.



Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αναθεωρεί τα περί ήπιας αστυνόμευσης και επαναφέρει την ομάδα ΔΕΛΤΑ ως ΟΠΚΕ. Υπενθυμίζεται πως στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είχαν μεταταχθεί αρκετοί από τους άνδρες που υπηρετούσαν στη ΔΕΛΤΑ. Τώρα θα επιστρέψουν στους δρόμους με τα μηχανάκια ως μέλη της ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα επανέλθουν στη δίτροχη δράση στο πλευρό διμοιριών των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή, με στόχο τις προσαγωγές και συλλήψεις δραστών καταδρομικών επιθέσεων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την ολοκλήρωση των ερευνών για τη δράση καταληψιών κτιρίων της περιοχής, τα οποία, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αποτελούν «οπλοστάσια» και ορμητήρια καταδρομικών επιθέσεων και τραμπουκισμών εναντίον πολιτικών στελεχών, με το σχηματισμό δικογραφιών εις βάρος των εμπλεκομένων και συλλήψεών τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για την επιστροφή της ΔΕΛΤΑ είχαν οι 17 εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και οι δύο στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *