επικαιρότητα

Πρώτος θάνατος από μετεωρίτη εδώ και δύο αιώνες


Εργαστηριακές αναλύσεις αναμένεται να δείξουν αν ένας οδηγός λεωφορείου στην Ινδία σκοτώθηκε όντως από...


μετεωρίτη -αν το περιστατικό επιβεβαιωθεί, θα είναι ο πρώτος θάνατος από πτώση διαστημικού βράχου εδώ και σχεδόν 200 χρόνια.
Ο μετεωρίτης φέρεται να έπεσε το Σάββατο στην πανεπιστημιούπολη κολεγίου στο νότιο κρατίδιο του Ταμίλ Ναντού, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
«Ένας μετεωρίτης έπεσε εντός της πανεπιστημιούπολης» ανακοίνωσε η Τζεγιαλαλίτα Τζεγιαράμ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης. Το θύμα «υπέστη σοβαρά τραύματα και υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο» είπε.
Ο οδηγός λεωφορείου στεκόταν στο γκαζόν δίπλα στο εστιατόριο της πανεπιστημιούπολης όταν ο βράχος έπεσε δίπλα του και προκάλεσε έκρηξη, ανέφεραν άλλοι αξιωματούχοι. Τρία ακόμα άτομα -δύο κηπουροί και ένας φοιτητής- τραυματίστηκαν στο συμβάν.
Τα τζάμια των γύρω κτηρίων έσπασαν, όπως και τα παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων, και τα μαθήματα σταμάτησαν στο κολέγιο μέχρι την Τετάρτη. Αξιωματούχοι που έσπευσαν στο σημείο υπέθεσαν αρχικά ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν μείνει στο χώρο έπειτα από οικοδομικές εργασίες. Τελικά δεν βρήκαν ίχνη εκρηκτικών αλλά θραύσματα ενός «μαύρου-μπλε» πετρώματος.
Η θεωρία του μετεωρίτη «δεν έχει επιβεβαιωθεί, αφού εκκρεμούν οι αναλύσεις δειγμάτων» διευκρίνισε αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Δείγματα επρόκειτο να συλλεχθούν την Τρίτη από ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Αστροφυσικής.
Σύμφωνα με στοιχεία της επιστημονικής επιθεώρησης InternationalCometQuarterly, ο τελευταίος καταγεγραμμένος θάνατος από πτώση μετεωρίτη συνέβη το 1825.
Σύμφωνα με τη NASA, υπάρχουν μεν αρχαίες κινεζικές αναφορές για θανάτους από ουρανοκατέβατα αντικείμενα, όμως κανένας τέτοιος θάνατος δεν έχει καταγραφεί τα τελευταία 1.000 χρόνια.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Ήθελα να μάθω αφού η προκήρυξη 3Κ/2018 έχει δια Νόμου εξαιρεθεί από τις οποιαδήποτε εκλογές, ώστε μέσα σε ένα τρίμηνο μέχρι 10/09/2019, οι διορισμένοι να είναι στις θέσεις τους κανονικά, ο Δήμος έχει ορκίσει μόνο τους 30 οι οποίοι εργάζονται από τις αρχές του μήνα, έχουν τους υπόλοιπους σε αναμονή;

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης