ροή ειδήσεων

Αύξηση των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία και ρατσισμό στο ελληνικό Ίντερνετ


Αυξητική είναι η τάση των καταγγελιών για περιστατικά παιδικής πορνογραφίας και ρατσιστικές συμπεριφορές στο ελληνικό Ίντερνετ...



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με στοιχεία της SafeLine για το 2015, ο αριθμός των καταγγελιών ήταν υψηλός, φτάνοντας περίπου τις 4.000.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταγγελιών αφορούσε εγκλήματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις οικονομικές απάτες που έλαβαν χώρα στο Διαδίκτυο και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κυρίως, μέσα από κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.

Επίσης, οι καταγγελίες για ρατσιστικά εγκλήματα τριπλασιάστηκαν το 2015 έναντι του 2014, φθάνοντας τις 152 από 46 ένα χρόνο νωρίτερα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει αξιοσημείωτη αύξηση και στις καταγγελίες για εγκλήματα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στον κυβερνοχώρο, συγκεκριμένα τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω Διαδικτύου και το cyberbullying.

Οι καταγγελίες που δέχθηκε η SafeLine με θέμα την παιδική πορνογραφία ξεπέρασαν, το 2015, τις 160.

Υψηλό παρέμεινε και το 2015, το ποσοστό των καταγγελιών, που αφορούσαν παράνομες δραστηριότητες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Από τις καταγγελίες, που δέχθηκε η SafeLine το 2015, οι 830 αφορούσαν μόνο τo Facebook.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *