ροή ειδήσεων

Απέρριψαν την Μυτιλήνη για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης - «Δεν συγκινήθηκαν από το προσφυγικό» λέει ο δήμος


Με δυσφορία υποδέχθηκαν στην Λέσβο την απόφαση της επιτροπής η οποία αξιολογεί τις πόλεις που έχουν υποβάλει υποψηφιότητες για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, να μην συμπεριλάβει την Λέσβο στο τελικό κύκλο αξιολόγησης.

Η δημοτική αρχή, δείχνει έντονα δυσαρεστημένη σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής. «Η εξέλιξη δεν μας ικανοποιεί, αφού όπως φάνηκε, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη που είχαν σχέση με το μεταναστευτικό, άφησαν ασυγκίνητη την ευρωπαϊκή επιτροπή αξιολόγησης, ως προς ένα από τα βασικά μας όπλα στη μάχη της διεκδίκησης, που ήταν η ανθρώπινη στάση της κοινωνίας μας, η αλληλεγγύη και η διαχείριση του προσφυγικού από τη Δημοτική Αρχή και το Λεσβιακό λαό συνολικά» τονίζει.

Υποστηρίζει ωστόσο ότι «αγωνιστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, με όλες μας τις δυνάμεις και διαθέτοντας τα λιγότερα χρήματα από όλες τις συνυποψήφιες πόλεις, για μια θέση ανάμεσα στις τρεις πόλεις, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.»

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Λέσβου, «σχεδιάστηκαν δράσεις που έχουν ως στόχο την προβολή πλεονεκτημάτων του νησιού και εκπονήθηκαν μελέτες για αναπλάσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν και να ξεφύγουμε από τη μετριότητα και τη μιζέρια. Υποσχόμαστε – τονίζεται - ότι και χωρίς το μπόνους του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας, θα υλοποιήσουμε τους σχεδιασμούς μας, γιατί ο τόπος μας το αξίζει».

Τέλος η δημοτική αρχή ευχαριστεί όσους πίστεψαν σ’ αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν σε όλες της φάσης διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας «και δεν επηρεάστηκαν από κανενός είδους σειρήνες ηττοπάθειας ή σκοπιμότητας». Συγχαίρει δε την Καλαμάτα, την Ρόδο και την Ελευσίνα για την επιτυχία τους.

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *