ροή ειδήσεων

Ο «Τοίχος της καλοσύνης» έρχεται και στη Ρόδο!


Έρχεται και στη Ρόδο ο "Τοίχος της καλοσύνης", μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε απο την πόλη της Λάρισας και έχει "υιοθετηθεί" σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να βοηθηθούν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Απλές ιδέες όπως αυτή της φωτογραφίας είναι οι «Τοίχοι Καλοσύνης» που θα δημιουργηθούν και στη Ρόδο

Πως λειτουργεί ο "τοίχος της καλοσύνης" ; Ο τρόπος είναι πολύ απλός, σε διάφορα μέρη της κάθε πόλης (σε διάφορους τοίχους), που επιλέγουν οι εθελοντές που δημιουργούν τους τοίχους καλοσύνης, τοποθετούνται ειδικές κρεμάστρες στις οποίες συμπολίτες μας κρεμούν ρούχα και φαγητά τα οποία δεν έχουν οι ίδιοι ανάγκη, για άλλους συμπολίτες μας που έχουν.

Το κίνημα αλληλεγγύης που έχει πλέον δημιουργηθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και κινείται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι κάτοικοι της κάθε πόλης ενημερώνονται για τα σημεία στα οποία μπορούν να τοποθετούν οτιδήποτε δεν χρειάζονται οι ίδιοι αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο για κάποιον άλλο.
Στο νησί της Ρόδου, ο τοίχος καλοσύνης είναι ακόμη υπο... κατασκευή. Εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν συμπολίτες, δημιούργησαν μια σελίδα στο facebook, στην οποία μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα σημεία που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι τοίχοι καλοσύνης στη Ρόδο.

Η κ. Δέσποινα Γιαννίκου είναι μια απο τις συμπολίτισσές μας που εξέφρασε δημόσια την ιδέα να δημιουργηθεί και στη Ρόδο το κίνημα του τοίχου καλοσύνης. Η ίδια, μιλώντας στη "Ροδιακή" για την ιδέα, ανέφερε ότι ήδη με τις πρώτες μέρες που έχει κοινοποιηθεί δημόσια η ιδέα της, λαμβάνει δεκάδες μηνύματα από συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν στην υλοποίηση της ιδέας.



Η ίδια πρόκειται να συντάξει επιστολή προς τον δήμαρχο, ούτως ώστε να βοηθήσει και ο δήμος Ρόδου στο εγχείρημα αυτό προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα σημεία τα οποία θα γίνουν οι "τοίχοι καλοσύνης" και στο νησί μας.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννίκου, η πρώτη σκέψη είναι να βρεθούν σημεία, όχι πολύ εμφανή προκειμένου να μην έρχονται σε δύσκολη θέση συμπολίτες μας που θα θέλουν να προμηθεύονται φαγητά και ρούχα απο εκεί, αλλά ούτε και σημεία πολύ απόμερα ούτως ώστε στα σημεία να μπορούν όλοι να πηγαίνουν άφοβα.

Τη σελίδα του τοίχου καλοσύνης στη Ρόδο, μπορεί να τη βρεί κάποιος γράφοντας "ο τοίχος καλοσύνης- Ρόδος", και εκεί σύντομα θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα σημεία στα οποία θα μπορούν να αφήνουν πράγματα που αρκετοί συμπολίτες μας θα έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για την ιδέα του "Τοίχου Καλοσύνης"
Οι «τοίχοι της καλοσύνης» πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν. Η ιδέα ξεκίνησε, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα».

Η ιδέα εξαπλώθηκε ταχύτατα με τη βοήθεια των social media και άρχισε να βρίσκει «εφαρμογή» και σε άλλες χώρες. Από το Δεκέμβριο του 2015 «Οι τοίχοι της καλοσύνης» έφτασαν και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Λάρισα, Κοζάνη, το Βόλο, την Κόρινθο, το Ηράκλειο και την Αθήνα ενώ "εξαπλώνονται" με ταχύτατο ρυθμό και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απλή, και πολύ πρακτική ιδέα. Πολίτες μεμονωμένοι από τις πόλεις αυτές που έχουν περίσσεια φαγητού και θέλουν να το δώσουν σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, αντί να το αφήνουν μέσα στη βρωμιά του δρόμου ή δίπλα σε σκουπιδοτενεκέδες, το κρεμάνε μέσα σε καθαρές σακούλες από τα ειδικά άγκιστρα σε εμφανή σημεία των πόλεων.

Τοίχοι, κολώνες της ΔΕΗ, γωνίες σε πολυκατοικίες, είναι μόνο λίγα απο τα σημεία που μέχρι στιγμής ευαισθητοποιημένοι πολίτες απο άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν φτιάξει τους δικούς τους "Τοίχους Καλοσύνης" προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό. Η Ρόδος έχει δείξει και στο παρελθόν ότι έχει αποθέματα ανθρωπιάς, και θα δώσει το δυναμικό "παρών" στο νέο αυτό κίνημα. Είναι λοιπόν θέμα χρόνου να βρεθούν τα σημεία, αφού η θέληση υπάρχει.







Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/2/16 23:51

    ένα κάρο βλακείες πάνε να κάνουν σε αυτήν την χώρα.Από αστική τάξη θα μετατραπούμε σε πλήρης κομμουνιστικό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *