επικαιρότητα

Νέα στοιχεία για το πώς η γη «απέκτησε» το φεγγάρι


Μπορεί ο άνθρωπος να κατάφερε να πατήσει στο φεγγάρι, ωστόσο μέχρι σήμερα παρέμενε...άγνωστο, πώς σχηματίστηκε αυτό. Νέα στοιχεία, ωστόσο, αποκαλύπτονται για το πώς η γη απέκτησε τον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της.
Ομάδα ερευνητών του UCLA έκανε σύγκριση μεταξύ των γήινων πετρωμάτων και των πετρωμάτων της σελήνης , που έφεραν πίσω οι αστροναύτες από τις επιχειρήσεις Apollo τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Έπειτα από μελέτη έβγαλαν το συμπέρασμα πως το φεγγάρι σχηματίστηκε ύστερα από μία ολομέτωπη σύγκρουση με την γη.
«Το φεγγάρι σχηματίστηκε έπειτα από μια βίαιη, ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ της πρώιμης Γης και ενός ‘πλανητικού εμβρύου’, ονόματι ‘Theia’, περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια μετά τον σχηματισμό της Γης», αναφέρει η ομάδα στο site του UCLA.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το οξυγόνο σε όλες τις πέτρες, είχε παρόμοια χημική υπογραφή.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Theia δεν επιβίωσε της σύγκρουσης, εκτός από μερικά κομμάτια που αναμείχθηκαν με την γη και το φεγγάρι.
Η έρευνα έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Science.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: αγαπητό παράπονο .ενα ωραίο κόλπο ετοιμάζουν να μας κανουν .θα ανοιχουν ολα τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις και τα πάντα εκτος απο τους τουρίστες ετσι ώστε οτι λεφτα εχει ο ελληνας να τα φαει το καλοκαίρι και μετα στις 14 Οκτωβρίου στο δεύτερο κυμα του ιου να μην εχει να φαει ο ελληνας .

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά