ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: «ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ» ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Νοτίου Αιγαίου. Δεσμεύσεις από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη


Την πολιτική δέσμευση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη, για τη χρηματοδότηση ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, απέσπασε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε για το Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Επικαλούμενος στοιχεία – σοκ απ’ όλες τις ευρωπαϊκές Περιφέρειες, που πέραν πάσης αμφισβήτησης καταδεικνύουν ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε την μεγαλύτερη μείωση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 35 μονάδες από το 2009 έως και το 2013, ζήτησε από τον κ. Σταθάκη να δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση θα ανανεώσει το ειδικό πρόγραμμα στήριξης των νησιών, το οποίο έληξε στις 31/12/2015.
Παράλληλα, ζήτησε από τον υπουργό την ενεργό στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην μάχη που θα δοθεί στις Βρυξέλλες, για πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας, από ευρωπαϊκούς πόρους, λόγω προσφυγικού.
Ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις της και δηλώνοντας απερίφραστα ότι «νησιωτική πολιτική στην Ελλάδα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει».
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για την ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από τον Περιφερειάρχη, ανήκει στον βουλευτή Δωδεκανήσου και Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτρη Γάκη και έχει στόχο την θεσμική ενημέρωση των βουλευτών για τα προβλήματα των νησιωτών, προκειμένου να
συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στην χάραξη περιφερειακής πολιτικής η οποία θα λαμβάνει υπόψη το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στην άμβλυνση των συνεπειών της νησιωτικότητας.
Ο περιφερειάρχης μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει τη μεγαλύτερη ύφεση σε όλη στην Ευρώπη.
«Το ποσοστό αυτό της πτώσης σε ΑΕΠ κατά 35 μονάδες, τόνισε, το συναντά κανείς μόνο σε πόλεμο» υπογραμμίζοντας ότι σ’ αυτό το ποσοστό δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα οι επιπτώσεις από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.
Σ’ ότι αφορά στο θέμα του ΦΠΑ, είπε ότι δίνεται αγώνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μην επεκταθεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών και στα υπόλοιπα νησιά.


Πηγή: http://www.ert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *