ροή ειδήσεων

Ελλάδα «ψηφίζουν» Βρετανοί, Γερμανοί και Αμερικάνοι


Θεωρούν τη χώρα μας ασφαλή προορισμό

Σε ασφαλή προορισμό αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη που υλοποίησε η βρετανική εταιρία Censuswide για λογαριασμό του SETEIntelligence, στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, το διάστημα 21-25 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που υλοποίησε η Censuswide, σε συνολικό δείγμα 3.046 ερωτηθέντων, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί ή σκέπτονται να επισκεφτούν τη χώρα μας, η Ελλάδα παραμένει ένας ιδιαίτερα επιθυμητός προορισμός, σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της. Ειδικότερα, το 73%-80% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν την Ελλάδα ασφαλή προορισμό, ποσοστό οριακά χαμηλότερο από της Ισπανίας και της Ιταλίας, σημαντικά όμως υψηλότερο από το αντίστοιχο της Γαλλίας και σχεδόν διπλάσιο από της Τουρκίας.
Ακόμη, η έρευνα αποδεικνύει ότι, οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις δεν επηρεάζουν την απόφαση περίπου του 90% των ερωτηθέντων να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ επηρεάζουν αρνητικά έναν στους τέσσερεις να επισκεφθεί τη Γαλλία και έναν στους δύο να επισκεφθεί την Τουρκία.
Ωστόσο, το προσφυγικό ζήτημα επηρεάζει την εικόνα σχεδόν του 40% των μελλοντικών επισκεπτών της χώρας μας, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με εκείνο της Ισπανίας και της Ιταλίας, χαμηλότερο όμως εκείνο της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η εικόνα της Ελλάδας στη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ παραμένει ιδιαίτερα θετική όσον αφορά στην ελκυστικότητα και στην ασφάλεια του προορισμού, που εφόσον διατηρηθεί, ενισχύει τις προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου.
Βεβαίως, η μελέτη επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο και ομαλά η αξιολόγηση, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία σταθεροποίησης της οικονομίας. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λύσουν άμεσα και αποτελεσματικά τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος και να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που έχουναναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την υποδοχή, απογραφή και διαχείριση των προσφυγικών ροών. Πρέπει με κάθε μέσο να εξασφαλιστεί ότι δεν θα διακυβευθεί η συμμετοχή της χώρας στην συνθήκη Σένγκεν, δεν θα αλλοιωθεί η καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, δεν θα πληγεί η οικονομία και η απασχόληση και δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

http://money-tourism.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *