ροή ειδήσεων

Πόσα πολεμικά Πλοία της χώρας είναι έτοιμα σε περίπτωση πολέμου;


Τις άοκνες προσπάθειες των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για να διατηρούν τις μονάδες του στόλου σε υψηλή διαθεσιμότητα, εξήρε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γ. Γιακουμάκης, σε συζήτηση που είχε με τους στρατιωτικούς συντάκτες...



Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που διαχειρίζεται το ΓΕΝ και παρά τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ανέφερε ότι το ποσοστό αυτό είναι 75%, υπενθυμίζοντας ότι στην πρόσφατη τελευταία άσκηση ″Αστραπή″, συμμετείχαν 70 πλοία. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη διάρκεια της συνέντευξης, υπενθυμίζοντας ότι σε μεγάλης κλίμακας άσκηση που διεξήχθη προ ολίγων μηνών συμμετείχαν 72 πλοία.

Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που γίνονται τώρα δευτερεύουσες εργασίες συντήρησης φρεγατών, κατασκευάζεται επίσης, ένας εξομοιωτής αντιμετώπισης διαρροών σε πλοία, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται σε 250.000 ευρώ, ενώ στην ελεύθερη αγορά το κόστος ενός καινούργιου εξομοιωτή ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε στην τροπολογία που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των 2 πυραυλάκατων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το επιπλέον κόστος για την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ανέλθει σε 40 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 22,5 εκατ. αφορούν σε αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και τα 17,5 εκατ. σε υλικά. Ο αρχηγός ΓΕΝ διαβεβαίωσε για την πλήρη εξασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για να καταστούν πτητικά τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion με το πρώτο να εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πληρωμή από την ΕΕ 18 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αφορά στα έξοδα του Πολεμικού Ναυτικού για τη μέχρι σήμερα συμμετοχή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

πηγή: onalert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/2/16 21:28

    Οσα πλοια και στρατο να εχουμε δεν μας ωφελουν.Την πρωτη φορα μας εκαναν εισβολη οι αλβανοι και η κυβερνηση απαγορευε στους στρατιωτες μας να πυροβολουν τους εισβολεις.Εχουμε γεμισει βεβαια και το στρατο με πουστρονια και παιδακια της μαμας και του καναπε οποτε και οι λιγοι πραγματικοι μας στρατιωτες ειχανε δεμενα χερια.Μας πηρανε την πατριδα οι αλβανοι χωρις να ριξουν ουτε τουφεκια.Και τωρα που μας την πεσανε τα ισλαμοποντικια η συμμορια στη βουλη αφοπλιζει το στρατο και στελνει το λιμενικο να φροντιζει μηπως βραχουνε.Οποτε τι μας ενδιαφερει ποσα πλοια και ποσο στρατο εχουμε.Κι αυτα που εχουμε αχρηστα ειναι.Και μην ξεχναμε οτι και τα δυο σωματα ειναι γεματα με φουστες μπλουζες.Μια αεροπορια εμεινε αλλα κι εκεινη τι να κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά τα λες! τι θα κάνεις όμως;
      το ότι ''έχει γεμίσει'' με παιδάκια κ γκέι ο στρατός , ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας κ εν δυνάμει την κοινωνία.
      όσο για ΄΄φούστες μπλούζες'' στα 2 σώματα , θεωρώ ότι δεν γενικεύεις.
      δεν νομίζω ότι ευθύνεται ο στρατός για τα κακώς κείμενα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *