ροή ειδήσεων

Απίστευτο: Παρμεζάνες που δεν περιέχουν τυρί, αλλά πολτό ξύλου!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια φρέσκα παρμεζάνα πασπαλισμένη πάνω σ’ ένα ζεστό πιάτο ζυμαρικών. Όμως πολλές έρευνες δείχνουν ότι το αγαπημένο σας σκληρό τυρί δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι, κι ακόμα ότι μπορεί να μην είναι καν αυτό που λέει στην ετικέτα.

Στην πραγματικότητα, κάποια τριμμένα τυριά που πωλούνται ως “100% παρμεζάνα» δεν περιέχουν καθόλου παρμεζάνα, αλλά ένα τριμμένο κομμάτι… ξυλοπολτού, σύμφωνα με μελέτη ανεξάρτητου εργαστηρίου.

Η πρώτη απόδειξη ήρθε το 2012, όταν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανταποκρίθηκε σε μια ανώνυμη καταγγελία και εκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εταιρεία Castle Cheese Inc. της Πενσυλβάνια.

Η ανάλυσή των τυριών έδειξε ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε παρμεζάνα για την κατασκευή του τυριού» της μάρκας “Market Pantry 100% τριμμένο τυρί παρμεζάνα”, το οποίο πωλούνταν στα καταστήματα Target σε όλη τη χώρα.

Αντ ‘αυτού, το τυρί βρέθηκε ότι περιείχε ελβετική μοτσαρέλα και τυρί τσένταρ μαζί με κυτταρίνη, η οποία κατασκευάζεται από ξυλοπολτό και είναι μια ουσία που εμποδίζει το “πέτρωμα” του τυριού.

Πριν φρικάρεις, να σου πούμε ότι η κυτταρίνη δεν είναι τόσο ασυνήθιστη να περιέχεται στο τυρί και το FDA το επιτρέπει, ως ασφαλές πρόσθετο. Αλλά το αποδεκτό βιομηχανικό όριο περιεκτικότητας είναι περίπου από 2 έως 4% – ικανή ποσότητα για να κρατήσει τη σωστή σύσταση του τυριού.

Το FDA δεν ανακοίνωσε επισήμως το ακριβές ποσοστό της κυτταρίνης που περιείχε το συγκεκριμένο τυρί “παρμεζάνα” Castle, αλλά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg News έκανε δική του έρευνα σε ένα μεγάλο φάσμα εταιρειών – τα οποία είχαν ελεγχθεί από ανεξάρτητους επιστήμονες και εργαστήρια – και διαπίστωσε ότι κάποια από αυτά τα προϊόντα περιέχουν τουλάχιστον το διπλάσιο από το επιτρεπόμενο ποσοστό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

Essential Everyday 100% Grated Parmesan Cheese, εταιρεία Jewel-Osco, (8.8% κυτταρίνη)
Wal-Mart Stores Great Value 100% Grated Parmesan Cheese (7.8% κυτταρίνη)
Whole Foods 365 (δεν αναγραφόταν καθόλου η κυτταρίνη στην ετικέτα, αλλά ανιχνεύθηκε σε ποσοστό 0.3%)
Kraft (3.8%)

http://yolife.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *