επικαιρότητα

Bloomberg: 670 εκατ. ευρώ από τα λαθραία τσιγάρα χάνει η Ελλάδα


Την αιμορραγία του ελληνικού δημοσίου από το εμπόριο στα λαθραία τσιγάρα, υπολογίζει το Bloomberg, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χάνει ετήσια έσοδα 670 εκατ. ευρώ...Επικαλούμενο στοιχεία της εταιρείας Παπαστράτος, το αμερικανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, πωλούνται 4 δισ. λαθραία τσιγάρα, δημιουργώντας «μαύρη» τρύπα 670 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Τα λαθραία τσιγάρα, τα οποία διατίθενται στη «μαύρη» αγορά έναντι 12 ευρώ/κούτα, προέρχονται κυρίως από την Κίνα, την Αίγυπτο και το Πακιστάν.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καπνιζόντων στον κόσμο, τα διαφυγόντα έσοδα εκτιμώνται σε αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια.

Εκτός των λαθραίων τσιγάρων, απώλειες για το δημόσιο προκαλούνται και από τα 24 εκατ. λίτρα αφορολόγητου τσίπουρου που διακινούνται ετησίως στη χώρα. Πρόκειται δηλαδή, για φορολογική ζημιά 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Παρόμοιο είναι το κόστος και από τον λαθρεμπόριο στα καύσιμα, καταλήγει το πρακτορείο Bloomberg.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά