ροή ειδήσεων

ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ: Ξέρετε πόσοι χρήστες του Facebook συνδέονται μέσω mobile;

Τα προσωπικά της ρεκόρ καταρρίπτει -το ένα μετά το άλλο- η δημοφιλής
ιστοσελίδα του Facebook, που, πλέον, μετρά περισσότερο από 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο. Καταφέρνοντας ταυτόχρονα να διπλασιάσει έσοδα και κέρδη, το 4ο τρίμηνο του 2015, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αύξησε τον αριθμό των χρηστών του κατά 14% στο 1,59 δις άτομα.

Η διογκούμενη δημοτικότητα της ιστοσελίδας εξακολουθεί να μεταφράζεται για το Facebook και σε αύξηση των εσόδων του από διαφημίσεις, τα οποία ενισχύθηκαν το 4ο τρίμηνο κατά 57% και διαμορφώθηκαν στα 5,6 δις δολάρια.

Την «εξάρτηση» των χρηστών από τη δημοφιλή ιστοσελίδα αποδεικνύει το γεγονός ότι, πλέον, ένας στους δύο συνδέεται στο Facebook μέσω φορητής συσκευής, προκειμένου να μπορεί να έχει πρόσβαση από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Ο αριθμός των χρηστών, που συνδέονται αποκλειστικά μέσω φορητών συσκευών, αυξήθηκε το εξεταζόμενο διάστημα κατά 13,2%, ανερχόμενος σε 827 εκατ. άτομα ανά τον πλανήτη, από 723 εκατ. μόλις ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Ως συνέπεια, πλέον, ο μεγάλος όγκος των διαφημιστικών εσόδων και συγκεκριμένα το 80% προέρχεται από τη mobile έκδοση του Facebook. Μάλιστα, τα έσοδα από διαφημίσεις μέσω της mobile έκδοσης κατέγραψαν, το 4ο τρίμηνο, αύξηση κατά 69% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ κινήθηκαν ανοδικά κατά 78% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2015.

Ισχυρή στήριξη στα διαφημιστικά έσοδα που εισπράττει η ιστοσελίδα, προσφέρει το έτερο δημοφιλές μέσο, το Instagram, που βρίσκεται υπό τη σκέπη του Facebook: ήδη το 98% των κορυφαίων διαφημιστών διαφημίζονται πλέον και στο Instagram.

Οι αριθμοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η ίδια η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πλέον, οι χρήστες του παρακολουθούν 100 εκατ. ώρες βίντεο κάθε μέρα, υπάρχουν ένα δις άτομα που είναι μέλη Groups στο Facebook, 123 εκατ. events δημιουργήθηκαν στο μέσο του 2015, 80 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Facebook Lite, τη βελτιστοποιημένη υπηρεσία για χαμηλότερου εύρους ζώνη.

Τα συνολικά έσοδα της ιστοσελίδας διπλασιάστηκαν το 4ο τρίμηνο του 2015, ανερχόμενα σε $5,8 δις. Τα δε καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $1,5 δις (54 σεντ ανά μετοχή), έναντι $701 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *