ροή ειδήσεων

Tούρκοι "Γκρίζοι Λύκοι" έριξαν το ρωσικό αεροπλάνο στο Σινά!


Νέα διάσταση δίνουν στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά...

Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες εντείνεται καθώς σύμφωνα με πηγές της ρωσικής εφημερίδας Коммерсант (Komersant) την επίθεση στο ρώσικο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σινά στις 31Οκτωβρίου 2015 την πραγματοποίησαν Τουρκοι "Γκρίζοι Λύκοι". Την προηγούμενη βδομάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Telegraph, οι ειδικοί που διερευνούν τις συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους εντόπισαν ότι ο εργαζόμενος στο αεροδρόμιο που έβαλε τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος, εθεάθη πρόσφατα στην Τουρκία.

Η ποινική υπόθεση για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροπλάνο A321 "Kagalymavia», όπου πέθαναν 224 ανθρώποι και που ειναι το πλέον αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος από το 2004, ειναι πάλι στο τραπέζι της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας Коммерсант (Komersant) στον τομέα των υπηρεσιών ασφαλείας, τα ίχνη των διοργανωτών της επίθεσης οδηγούν στην τουρκική ριζοσπαστική εθνικιστική οργάνωση "Γκρίζοι Λύκοι" απαγορευμένη απο το "Ισλαμικό Κράτος."

Όπως αναφέρει η Коммерсант μετά την συντριβή του αεροσκάφους τον Οκτώβριο του 2015, ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνικόβ είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν "ίχνη εκρηκτικών" στις αποσκευές και στα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών που βρισκόντουσαν ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου. Τα εκρηκτικά είχαν κατασκευαστεί στο εξωτερικό. Αργότερα, όπως αναφέρει η Коммерсант, διαπιστώθηκε ότι το επίκεντρο της έκρηξης ηταν στο δεξί μέρος του αεροσκάφους. Η βόμβα, προφανώς, είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ”Ισλαμικό Κράτος", που δημοσίευσε φωτογραφίες απο αυτοσχέδιες βόμβες. Δοχεία από αλουμίνιο, χωρητικότητας 0,33 λίτρων με 250-300 γραμμάρια πλαστικών εκρηκτικών. Σύμφωνα με πηγές, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν C-4 (C-4), που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του '60.

Εν τω μεταξύ, στα τέλη Δεκεμβρίου 2015, ο Μπορτνικόβ δήλωσε ότι το Υπουργείο του θεωρούσε οτι πίσω απο την έκρηξη του αεροσκάφους βρίσκονται κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις αλλα δεν αποκάλυψε ποτέ το όνομα τους. Ωστόσο η πηγή της Коммерсант, σημείωσε: Η FSB πιστεύει ότι για την έκρηξη του ρωσικού επιβατηγού ευθύνονται μέλη της τουρκικής ριζοσπαστική εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», που συνδέεται με το "Ισλαμικό κράτος» και ειναι ενεργή σε πολλές άλλες αραβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αιγύπτου.

Στην Τουρκία, οι «Λύκοι» εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '60. Δημιουργός του οργανισμού θεωρείται ότι είναι ο επικεφαλής του ακροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Αγροτών, το οποίο μετατράπηκε το 1969 σε Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος - Αλπαρσλάν Τουρκές.

Σύμφωνα με τις ρώσικες ειδικές υπηρεσίες οι «Λύκοι», εμπλέκονται στη σύρραξη στην Τσετσενία, και στην οργανωμένη μεταφορά όπλων . Επιπλέον όπως αναφέρει η Коммерсант ένας από τους ηγέτες των «Γκρίζων Λύκων», ο 32χρονος Alparslan Celik, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του Su24 στη Συρία στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Πηγή:onalert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *