ροή ειδήσεων

Ρόδος : 1.250 συμπολίτες μας θα πάρουν τρόφιμα και βασικά είδη


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πρώτη διανομή Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από τον Δήμο Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. Το έργο υλοποιείται υπό την ευθύνη της κα. Βάσως Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για Ευρωπαϊκά προγράμματα.



Η κ. Ξεπαπαδάκη σε δήλωσή της ανέφερε:

«Η Κοινοπραξία που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου και συναποτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, την Ιερά Μητρόπολη Σύμης, τους Δήμους Χάλκης, Τήλου, Σύμης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, κατάφερε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα και να πετύχει μια αρκετά υψηλή χρηματοδότηση της τάξεως του 1,2 εκ ευρώ μέχρι το 2020. Αυτό βεβαίως εγείρει ανησυχία και θα πρέπει να αφυπνίσει όλους τους ιθύνοντες διότι η συνδρομή αφορά σε 1.381 δικαιούχους, συμπολίτες μας οι οποίοι διαβιούν στα όρια της ανέχειας… Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα λοιπόν επ’ ουδενί δεν αποτελεί λύση στο βιοποριστικό πρόβλημα αυτών των συνανθρώπων μας, αλλά οπωσδήποτε μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία μιας «ευρύτερης αλυσίδας αλληλεγγύης» που τόσο απαραίτητη είναι στις μέρες μας.»



Με την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικών Φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης και συγκεκριμένα του Ερυθρού Σταυρού με πρόεδρο την κα. Δελαπόρτα Δέσποινα, τον ΕΟΠΚ – CB Δωδεκανήσου με πρόεδρο τον κ. Μαντικό Ντίνο και την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου με τον έφορο κ. Σάκη Κατσαμούνδη συσκευάστηκαν συνολικά 3 τόνοι μακαρόνια, φασόλια και ζάχαρη, 5 τόνοι πορτοκάλια, 1 τόνος μήλα, 1 τόνος λάχανα, 1 τόνος κοτόπουλα και περίπου 3.500 τεμάχια ειδών καθαρισμού (σαμπουάν, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά κα) και ετοιμάστηκαν σακουλές που αντιστοιχούν στις 650 αιτήσεις. Οι πέντε σακούλες της κάθε αίτησης θα περιέχουν φρούτα, λαχανικά, είδη παντοπωλείου, καθαριστικά και νωπό κρέας.



Την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1η Απριλίου θα γίνει η διανομή των παραπάνω προϊόντων στους 1.250 ωφελούμενους και ωφελούμενες, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί και στις δέκα ενότητες του νησιού. Οι ωφελούμενοι της Ρόδου θα παραλάβουν τα προϊόντα από το Ροδίνι από τις 10:00πμ έως τη 13:00μμ.



http://rodosreport.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/3/16 17:53

    ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ;;; ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ;;;; ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ;; ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΚΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ..ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/16 17:58

    Οι περισότεροι που τα παίρνουν ειναι ειναι επαγγελματιες τεμπελιδες και γυρνανε και περνουν απο οπου μπορουν τροφιμα και επιδωματα απορων.Η σχεση τους με την εργασια ειναι σαν αυτη με το διαβολο με το λιβάνι.γιατι δεν κανει καποιοσ ενα τσεκαρισμα τι εχει παρει ο καθε ενας απο αυτους;; υπαρχουν ατομα με μεγαλες οικογενιες αλλα με μικρο εισοδημα και δεν περνουν τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *