ροή ειδήσεων

Αλαλούμ: «Εξαφανίστηκαν» 2.000 μετανάστες από όλη την Ελλάδα


Ενώ μέχρι χθες το πρωί ήταν 36.419, η σημερινή καταμέτρηση από το αρμόδιο συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης τους βγάζει 34.183 - Οι περισσότεροι έφυγαν από το λιμάνι του Πειραιά - Δείτε τους συγκριτικούς πίνακες...



Το απόλυτο αλαλούμ που επικρατεί από την πρώτη στιγμή όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση αποκαλύπτεται άλλη μια φορά με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά το συντονιστικό όργανο που έχει συγκροτηθεί και έχει επιφορτιστεί με την καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την επικράτεια.

Μέχρι τις 8.30 το πρωί της Δευτέρας σε όλη τη χώρα βρίσκονταν σε κέντρα φιλοξενίας, ανοιχτές δομές και πλατείες 36.400 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε ένα 24ωρο, όμως, και παρά το γεγονός ότι αφενός τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά και αφετέρου δεν ανακοινώθηκε κάποια ευρεία επιχείρηση επαναπατρισμού σε χώρες προέλευσης, σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων έχει μειωθεί κατά περίπου 2.000.

Από τη σύγκριση των δύο πινάκων που έδωσε στη δημοσιότητα με 24 ώρες διαφορά η κυβέρνηση προκύπτει ότι η μεγαλύτερη διαφορά προέρχεται από τη δομή που έχει στηθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση προκύπτει το συμπέρασμα ότι μιλάμε για 2.226 «εξαφανισμένους» ανθρώπους για τους οποίους κανείς δεν ξέρει ούτε πού βρίσκονται, ούτε πού πηγαίνουν, όύτε ποια είναι η τύχη τους. Εκτός από τον Πειραιά περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες «χάθηκαν» από τη Χίο και 313 από τη Μεγίστη, 300 από το παλαίο Αεροδρόμιο του Ελληνικού και 120 από το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού.

Ωστόσο ίδια παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, στην Ειδομένη και στα Διαβατά.

Η εικόνα το πρωί της 7ης Μαρτίου



Η εικόνα το πρωί της 8ης Μαρτίου





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *