ροή ειδήσεων

«ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 3.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες


Στους 44.035 οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, μετά τις 2.702 νέες αφίξεις
στα ελληνικά νησιά το πρωί της Κυριακής. Την ίδια ώρα περισσότεροι από 3.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν στην Τουρκία να συνεχιστεί το πολυπόθητη ταξίδι για τη Γερμανία, μέσω Ελλάδας, αγνοώντας ότι τα σύνορα στην Ειδομένη έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με την πρωινή καταγραφή 2.702 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν φτάσει στα νησιά του Αιγαίου έως τις 7:30 το πρωί της Κυριακής. Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Ρόδο Κω και Φαρμακονήσι, εκ των οποίων οι περισσότεροι (5.310 άνθρωποι) στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή συνολικά στην Αττική βρίσκονται 10.987 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι 3.300 βρίσκονται στον Περαιά και οι υπόλοιποι σε Σχιστό, Ελαιώνα, Ελληνικό, Άγιο Ανδρέα και Μαλακάσα.

Εντωμεταξύ στην Ειδομένη παραμένουν περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι, με το σύνολό τους στη Βόρεια Ελλάδα να ανέρχεται στις 23.042 συμπεριλαμβανομένων όσων φιλοξενούνται σε Δράμα, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Νέα Καρβάλη, Ελευθερούπολη, Κοζάνη, Διαβατά και Κόνιτσα.

Στην Κεντρική Ελλάδα -Θερμοπύλες, Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο- βρίσκονται 1.102 πρόσφυγες και μετανάστες.


Τρία εκατομμύρια στην Ερυθραία

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στη τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας, απέναντι από τη Χίο, ψάχνοντας αγωνιωδώς τρόπο να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Περισσότεροι από δυόμισι εκατομμύρια καταγεγραμμένοι Σύριοι πρόσφυγες -σύμφωνα με τη Χουριέτ- περιμένουν στα παλιά σπίτια της συνοικίας του Μπασμανέ τους διακινητές τους να ανάψουν το πράσινο φως για να τους μεταφέρουν στα ελληνικά νησιά. Αυτό αναμένουν και οι περίπου 500 χιλιάδες άνθρωποι από το Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που ζουν σε εγκαταλειμμένα συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και σε ξενοδοχεία.

Κανείς τους δεν γνωρίζει πως ο δρόμος για τη Γερμανία είναι πλέον κλειστός και τα σύνορα κλειστά. Τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων προς την Ελλάδα τους έχουν πείσει για το αντίθετο. Και τα κέρδη που υπολογίζονται σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ συνεχώς αυξάνονται.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συγκεντρώνουν τα χρήματα για το πολυπόθητο «εισιτήριο» που κυμαίνεται από 300 έως 350 ευρώ (ενήλικας) και από 150 έως 200 ευρώ (παιδί) για πέρασμα με πλαστική βάρκα, ανέρχεται σε περίπου 1.800 ευρώ για μεταφορά από ξηράς και 10.000 ευρώ από αέρος, πέφτει στις 5.000 ευρώ για μετακίνηση με εμπορικό πλοίο και κοστίζει 8.000 ευρώ αν το jet ski έχει οδηγό ή 15.000 ευρώ αν δεν έχει, δεδομένου ότι θα κατασχεθεί.



Πηγή: http://www.topontiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *