ροή ειδήσεων

Δείτε πώς έκαναν τα 500ευρα ...τσιγάρα για να τα περάσουν λαθραία


Μέσα στο ντιμπέιτ που υπάρχει για την κατάργηση ή όχι του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ
το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Yves Mersch έχει δηλώσει ότι θέλει ακράδαντες αποδείξεις ότι τα μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα του ευρώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον από εγκληματικές οργανώσεις.

Η ισπανική αστυνομία μπορεί να του στείλει ήδη 200.000... Πρόσφατα οι αρχές του αεροδρομίου της Μαδρίτης συνέλαβαν δύο άνδρες και κατάσχεσαν 200.000 ευρώ που έκρυβαν και τα οποία ήθελαν να μεταφέρουν στην Κίνα ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα λεφτά τα είχαν ...στρίψει τσιγάρα και τα είχαν τοποθετήσει σε πακέτα τα οποία μετά έκλεισαν. Τα χαρτονομίσματα ήταν των 50 ευρώ αλλά κατά κύριο λόγο 500 ευρώ.

Ο διευθυντής της Europol, Rob Wainwright, έχει χαρακτηρίσει τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ως «αγαπημένα» για τα εγκληματικά και τρομοκρατικά δίκτυα, και θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για την απόσυρση τους.

Η είδηση απ' τη Μαδρίτη μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για μία συζήτηση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ που συνέρχεται σήμερα, Τρίτη στη Φρανκφούρτη για να προετοιμάσει την ατζέντα της διήμερης συνεδρίασης των Ευρωπαίων Κεντρικών Τραπεζιτών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *