ροή ειδήσεων

«Έγδυναν» ηλικιωμένους με πρόσχημα ανύπαρκτα τροχαία - Περισσότερα από 640.000 ευρώ η λεία τους


Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας τον τελευταίο χρόνο «έγδυσαν»
δεκάδες ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές της Βορείου Ελλάδος.
Ταυτοποιήθηκαν 23 μέλη, τα οποία συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών δύο άτομα, οι οποίοι ήταν οι ''εγκέφαλοι''. Συνολικά συνελήφθησαν 40 άτομα, εκ των οποίων τα 15 κρατούνται στα πλαίσια του αυτοφώρου. Ένας εκ των εγκεφάλων, επίσης, συνελήφθη και κρατείται. Πρόκειται για έναν 27χρονο με βουλγαρική υπηκοότητα, ο οποίος εκδόθηκε ήδη στην Ελλάδα.
Μέλη της οργάνωσης παρίσταναν τους γιατρούς ή τους δικηγόρους προκειμένου να εξαπατήσουν πολίτες και χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα την εσπευσμένη εισαγωγή συγγενών στο νοσοκομείο ή την άμεση ανάγκη νομικής υπεράσπισης λόγω υπαιτιότητας για τροχαίο ατύχημα.
Η δράση τους ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και συνεχίστηκε έως τις αρχές Μαρτίου του 2016 και συνολικά διέπραξαν 100 τηλεφωνικές απάτες, απέσπασαν 641.270 ευρώ, 200 χρυσές λίρες και διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά.
Συνολικά, αποπειράθηκαν να διαπράξουν 282 απάτες αποσκοπώντας στον προσπορισμό του ποσού των 3.947.300 ευρώ, 26.000 στερλίνων Αγγλίας και 100.000 κορωνών Σουηδίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *