ροή ειδήσεων

Η ανακύκλωση στη Σύμη ξεκινά από τα Δημοτικά Σχολεία


Η συνεργασία που έγινε πρόσφατα στην Ρόδο μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη Γιάννη
και του εκπροσώπου της ΟΙΚΟ PATMOS κ. Καμίτση Γεώργιου φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο μέτρο του δυνατού.

Η εφαρμογή της ανακύκλωσης πρέπει να γίνει υπόθεση εύκολη , βατή και να ξεκινάει βιωματικά μέσα από τα σχολεία. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από μικρά την διαχείριση απορριμμάτων και ειδικά των συσκευασιών που μας « προικίζει» ο καταναλωτισμός.

Το παράδειγμα της Σύμης όπου ξεκίνησαν οι μαθητές με τις τάπες και θα φτάσουμε να οργανωθεί η ανακύκλωση στα δημοτικά σχολεία με την βοήθεια των εκπαιδευτικών, μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η περιβαλλοντική ενημέρωση όσο και ο ορθός πρακτικός τρόπος εφαρμογής της.

Έγινε παραλαβή πλαστικών ταπών , ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, σε πρώτη φάση με την προβλεπόμενη διαδικασία και στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε σοβαρά-επιτακτικά το θέμα της ανακύκλωσης.






Βασικός στόχος είναι να έλθουν οι ανάλογοι κάδοι από την Ε.Ε.Α.Α, να λυθεί το θέμα της προσωρινής αποθήκευσης και μεταφοράς των υλικών προς τα ανάλογα ΚΔΑΥ και τα παιδιά να συνηθίσουν τον διαχωρισμό των υλικών με σκοπό να μεταφερθεί το μήνυμα στο σπίτι, στην οικογένεια. Όλα αυτά θα αποτελέσουν το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση όλων των φορέων σε τοπικό επίπεδο για την προώθηση της ανακύκλωσης.

Στις Διευθύντριες, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ και Β’ Δημοτικών Σχολείων Σύμης πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον τους .

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην BLUE STAR FERRIES που πάντα υποστηρίζει την δωρεάν μεταφορά των υλικών προς ανακύκλωση.

Την συγκεκριμένη δράση υποστήριξε η DODEKANISOS SEAWAYS δείχνοντας ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές.

Οι αρμόδιοι της διαχείρισης απορριμμάτων σε Εθνικό και τοπικό επίπεδο πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τις επιπτώσεις της μη εφαρμογής ανακύκλωσης υλικών. Η απλή λογική λέει πως οι συσκευασίες των προϊόντων που φέρνουμε στα νησιά μας με τον ίδιο τρόπο πρέπει να επιστρέφουν για επανάχρηση με τα γνωστά οφέλη για το περιβάλλον.

Η συνεργασία των καταναλωτών, του εμπορικού κόσμου, των μεταφορέων και των ναυτιλιακών εταιρειών θα κερδίσει το τελικό στοίχημα που είναι μηδενικά σκουπίδια και η εξαφάνιση των πλαστικών τσαντών από τα σπίτια μας.

Πάτμος 20/03/2016

Για την ΟΙΚΟ PATMOS

Καμίτσης Γεώργιος




http://www.aegeanews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *