ροή ειδήσεων

Προσφυγικό: Κουπόνια στέγασης σε ξενοδοχεία


Περίπου 1.000 θέσεις μέσω κουπονιών στέγασης σε ξενοδοχεία δόθηκαν σε ματανάστες-πρόσφυγες από το Νομέβριο μέχρι σήμερα, ενώ έχουν ενοικιαστεί και 298 διαμερίσμτα, σύμφωνα με στοιχεία, που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Την 1η/3/2016 έχουν στεγαστεί μέσω αυτού του προγράμματος 831 αιτούντες άσυλο (761 σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, τη Λέσβο και τη Σάμο και 70 σε διαμερίσματα).

Οι θέσεις φιλοξενίας που χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών αφορούν, κυρίως, την προσωρινή φιλοξενία αιτούντων άσυλο, κατά το χρονικό διάστημα που θα λαμβάνουν χώρα οι διαδικασίες μετεγκατάστασής τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Η συμφωνία ανάθεσης είχε υπογραφεί στις 26/1/2016 για συνολικό ποσό 80.000.000 ευρώ. Ως προς τις θέσεις υποδοχής, η συμφωνία προέβλεπε προγράμματα παροχής ενοικιαζόμενης στέγασης, κουπονιών για ξενοδοχεία και ανάδοχων οικογενειών.

Για την ενοικίαση των διαμερισμάτων δημοσιεύθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ιδιώτες ιδιοκτήτες και μεσιτικά γραφεία. Τα διαμερίσματα δεν πρέπει να φέρουν φορολογικά βάρη ή άλλες οφειλές. Ως προς τη γεωγραφική ανάπτυξη των θέσεων, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα καλύπτονται, κυρίως, με την ενοικίαση διαμερισμάτων, ενώ Λέσβος, Χίος και Κως καλύφθηκαν κυρίως με κουπόνια για ξενοδοχεία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *