επικαιρότητα

Καλούνται εθελοντές δικηγόροι για να συμβάλουν στο προσφυγικό


Στόχος η συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, με πολιτικές, κοινωνικές αλλά και νομικές διαστάσεις...Πανελλαδικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καλεί εθελοντές δικηγόρους για να συμβάλουν στο τεράστιο προσφυγικό ζήτημα που ταλανίζει τον τόπο μας.

Ο δικηγορικός κόσμος ανέλαβε πρωτοβουλία για τη δημιουργία πανελληνίου δικτύου δικηγόρων εθελοντών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις δράσεις που θα προωθήσει η αρμόδια επιτροπή για θέματα προσφύγων και μεταναστών.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συνδρομή των δικηγόρων στην αντιμετώπιση των πολύπλευρων προβλημάτων, με πολιτικές, κοινωνικές αλλά και νομικές διαστάσεις, τα οποία δημιουργεί «η πρωτοφανής προσφυγική και μεταναστευτική κρίση«, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Σε αυτή την συγκυρία οι Έλληνες δικηγόροι, με τη μεγάλη δημοκρατική παράδοση στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεν μπορούμε να ατενίζουμε με αδράνεια», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όσοι δικηγόροι ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους μπορούν να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsarel@ath.forthnet.gr, σημειώνοντας (εφόσον το επιθυμούν), τις τυχόν σπουδές τους ή την προηγούμενη εμπειρία τους στα θέματα αυτά.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης