ροή ειδήσεων

ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 'ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗΣ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ


Ολοκληρώθηκε το έργο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», όπου σαράντα τρεις μονάδες τηλεϊατρικής θα ενώνουν Κέντρα Υγείας σε νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία του Πειραιά και της Περιφέρειας, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ακόμα και των πιο απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου να αποκτούν υπηρεσίες υγείας.

Το νέο δίκτυο στηρίζεται στο Δημόσιο Δίκτυο Δεδομένων «Σύζευξις» και υλοποιήθηκε από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Οι 43 μονάδες τηλεϊατρικής που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ για τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, με τεχνολογία της Cisco, έχουν τοποθετηθεί σε 30 κέντρα υγείας νησιών του Αιγαίου, σε 12 περιφερειακά και κεντρικά νοσοκομεία και μια στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας. Τα νησιά που καλύπτει το δίκτυο τηλεϊατρικής είναι η Αμοργός, η Άνδρος, η Αστυπάλαια, η Ικαρία, η Ίος, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελλόριζο, τα Κύθηρα, η Κως, η Λέρος, η Λήμνος, η Μήλος, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Νάξος, η Νίσυρο, οι Οινούσσες, η Πάρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σίφνος, η Σύμη, η Σύρος, η Τήνος, οι Φούρνοι και η Χίος.

Κάθε μονάδα τηλεϊατρικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, αποτελείται από έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, κάμερα υψηλής ευκρίνειας, οθόνη και ειδικά ιατρικά όργανα που αναμεταδίδουν ζωντανά τις ενδείξεις των εξετάσεων. Μέσω των μονάδων τηλεϊατρικής οι γιατροί με τους ασθενείς τους στα νησιά, επικοινωνούν με γιατρούς-συμβούλους των νοσοκομείων της Αθήνας, βλέποντας ο ένας τον άλλο σε φυσικό μέγεθος.

Με τον τρόπο αυτό προσομοιώνεται η φυσική παρουσία του ιατρού στο χώρο που βρίσκεται ο ασθενής και μηδενίζεται η απόσταση με τα μεγάλα νοσοκομεία, περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και αεροδιακομιδές, ενώ αποφορτίζονται

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *