ροή ειδήσεων

Νωρίς νωρίς έφυγαν για το καρναβάλι οι υπουργοί


Από τις 15 ερωτήσεις στη Βουλή συζητήθηκε μόνο μία!


Νωρίς νωρίς φαίνεται πως έφυγαν για να κάψουν τον Καρνάβαλο οι Υπουργοί της κυβέρνησης με συνέπεια η εικόνα της Βουλής κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων να είναι αποκαρδιωτική. Από τις 15 προγραμματισμένες επίκαιρες ερωτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να συζητηθούν σήμερα το πρωί , συζητήθηκε τελικά μόλις μία με τη συζήτηση των υπολοίπων 14 να ματαιώνεται με κυριότερη αιτία “κώλυμα Υπουργού”. Ο μόνος που μπήκε στον κόπο να πάει στη Βουλή την Παρασκευή πριν από τις Απόκριες ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος αν και εξωκοινοβουλευτικός είναι από τους λίγους αν όχι ο μόνος συνεπής στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μεταξύ των Υπουργείων των οποίων η πολιτική ηγεσία δεν ανταποκρίθηκε στις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Υποδομών, ο Υπουργός Επικρατείας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εργασίας.



Αναλυτικά ο πίνακας με τις ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν:



Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Πρώτου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)



1.- Η με αριθμό 635/8-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Καρδίτσας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Παναγιώτας Βράντζα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την κατανομή δικαιωμάτων ενίσχυσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την περίοδο 2015-2019.



2.- Η με αριθμό 628/7-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαυρουδή Βορίδη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την «απαγόρευση της ομιλίας του Μητροπολίτη Λαυρεωτικής και Μεσογαίας κ. Νικολάου στο 15ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης».



3.- Η με αριθμό 627/7-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Παναγιώταρου προς τον Υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με την «αποβολή των Ορθόδοξων Ιεραρχών από τα ελληνικά σχολεία».



4.- Η με αριθμό 626/7-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών και άλλων υπηρεσιών των Δήμων όλης της Χώρας.



5.- Η με αριθμό 633/8-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τη χορήγηση αποζημίωσης στους υπαλλήλους που μετέχουν στην οργάνωση, υποστήριξη και διεξαγωγή των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών.



Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)



1.- Η με αριθμό 634/8-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Καρδίτσας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Χρυσούλας Κατσαβριά - Σιωροπούλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και την Μεταστέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.



2.- Η με αριθμό 629/7-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστασίου Δημοσχάκη προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την αποπεράτωση του Ελληνικού Σχολείου του Μονάχου.



3.- Η με αριθμό 632/8-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Αθανασίου Παπαχριστόπουλου προς τον Υπουργό Επικρατείας, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αμερόληπτη διεξαγωγή των δημοσκοπήσεων.



4.- Η με αριθμό 630/8-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικολάου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το ύψος των καθυστερούμενων δανείων που έχουν χορηγηθεί στην εταιρεία «Πήγασος».



5.- Η με αριθμό 602/1-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Δημητρίου Κρεμαστινού προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την αθρόα αποβίβαση προσφύγων – μη νόμιμων μεταναστών στο Καστελόριζο.



6.- Η με αριθμό 599/1-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κυρίας Παρασκευής (Εύης) Χριστοφιλοπούλου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τις απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).



7.- Η με αριθμό 609/1-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την απόλυση συνδικαλίστριας, εργαζόμενης της αλυσίδας καταστημάτων – επιχείρησης καφέ, «MIKEL COFFEE COMPANY» στη Δράμα.



8.- Η με αριθμό 578/23-2-2016 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Σάκη Βαρδαλή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την απόλυση εργαζόμενου στο εργοστάσιο της «Κ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ – ΚΑΛΑΣ Α.Ε. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΑΤΟΣ» στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.


Β. ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)



1.- Η με αριθμό 305/15-10-2015 Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικολάου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την ανάγκη για λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για τα συνταξιοδοτικά και προνοιακά θέματα των ΑμεΑ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *