ροή ειδήσεων

Φρίκη: Βούλγαρος 'κεφαλοκυνηγός' εναντίον προσφύγων με την ανοχή του κράτους


"Κυνηγός κεφαλών" θεωρεί σπορ τα βασανιστήρια σε πρόσφυγες και παραδίδει ανθρώπους
στην κυβέρνηση και ζητά επιχορήγηση για το "έργο" του (Vid)


Μετά την ΠΓΔΜ, και η Αλβανία με τη Βουλγαρία αποφάσισαν να φράξουν τα σύνορα τους για πρόσφυγες και μετανάστες, παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες και τις πρόσφατες συμφωνίες στις Συνόδους Κορυφής.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει προβεί ακόμη σε οικονομικές κυρώσεις ως προς αυτά τα κράτη και οι κυβερνήσεις τους λειτουργούν με την "συνεπικουρική" βοήθεια του στρατού.

Η Βουλγαρία ανέπτυξε ήδη στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της. Στρατός και συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν από κοινού άσκηση στον Προμαχώνα με τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας να δηλώνει: "Η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης".

Και στα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί η ανοχή του γειτονικού κράτους στη μαφία και στις πρακτικές της ως προς το προσφυγικό.

Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου και ρεπόρτερ που βρίσκονται στη Βουλγαρία, μεταδίδουν πως τις τελευταίες ημέρες έχει αναλάβει δράσει ο ο 29χρονος Ντίνκο Βάλεφ με τη συμμορία του. Ο Βάλεφ έχει εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα ώστε να μπορεί να κινείται σε ανώμαλο έδαφος γύρω από την πόλη Yambol, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η τοπική κοινωνία τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη και πως ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερο κόσμο στο "κυνήγι ανθρώπων". Μάλιστα, ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να επιχορηγήσει τη δράση του και να τον πληρώνει για κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που εντοπίζει και συλλαμβάνει.



Ο ίδιος ο Βάλεφ δηλώνει με απίστευτο κυνισμό πως οι πρόσφυγες είναι τζιχαντιστές αλλόθρησκοι και αρνείται πως τους τρομοκρατεί. Οι δηλώσεις του, γίνονται μάλιστα στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του! Όπως βλέπετε και στο παραπάνω βίντεο, οι τρομαγμένοι άνθρωποι αναγκάζονται να υποστούν εξευτελισμούς από τον μαφιόζο Βούλγαρο.

Αλλά και στη Deutsche Welle ο Ντίνκο υποστήριξε ότι το εγχείρημά του δεν έχει τίποτα το επιλήψιμο. "Όταν επιτρέπεται να ρίχνουν βόμβες, τότε επιτρέπεται να το κάνω κι εγώ", λέει. Για τους τοπικούς πολιτικούς ο Ντίνκο είναι απλά ένας γελοίος που επιζητά τη δημοσιότητα και κάνει τρέλες. Από την άλλη ωστόσο ο Ντίνκο είναι ένας επιτυχημένος έμπορος παλαιών μεταλλικών αντικειμένων που ταξιδεύει στο εξωτερικό και είναι γνωστός. Ένα από τα τελευταία του ταξίδια τον οδήγησε στη Δαμασκό.

Την ομάδα του τη βοηθούν και χωρικοί με σκύλους και οχήματα, ενώ ο 29χρονος επικεφαλής της ομάδας κεφαλοκυνηγών, προτιμά να κάνει επίδειξη δύναμης ιππεύοντας το άλογο του. Στην νέα ομάδα που ίδρυσε έχουν ήδη δηλωθεί 20 εθελοντές, όλοι μανιώδεις οδηγοί γουρούνας. Στην αρχή υποστήριξαν την πρωτοβουλία του Ντίνκο, στη συνέχεια όμως κατέβασαν του τόνους, γιατί δεν βρήκαν καμιά πολιτική υποστήριξη. Οι περισσότεροι ωστόσο παραμένουν απηνείς διώκτες των προσφύγων.

"Όσοι συλλαμβάνονται οδηγούνται στην αστυνομία. Αυτό που κάνω θα το χαρακτήριζα απλώς μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν αθλητή βίαιο", λέει ο Βάλεφ.

Το κυνήγι του Βάλεφ προσέλκυσε την προσοχή της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Επιτροπή απαιτεί από τις αρχές να πατάξουν την παράνομη και εγκληματική δράση του κυνηγού κεφαλών, με την επίσημη κυβέρνηση να μην έχει αντιδράσει ακόμα. Κάτι που αποδεικνύει πως το ξενοφοβικό μίσος και οι πρακτικές Άγριας Δύσης χαίρουν κάποιου βαθμού αποδοχής από τη βουλγαρική κοινωνία.

Μιλώντας στην Daily Mail, εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε: "Ο Βάλεφ παραδέχεται ότι έχει βλάψει αυτούς τους ανθρώπους. Στα θύματά του περιλαμβάνονται άνδρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά που εγκαταλείπουν τη Συρία. Σε ένα περιστατικό, μάλιστα, τους ανάγκασε να ξαπλώσουν μπρούμυτα για μισή ώρα και τους απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει. Έχει επανειλημμένα κάνει προσβλητικά σχόλια για τους πρόσφυγες και είναι σαφές ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το σώμα εθελοντών για να συλλαμβάνει ακόμα περισσότερους μετανάστες που αιτούνται άσυλο. Ζητά μάλιστα από το κράτος να χρηματοδοτήσει την "επιχείρησή" του και να τον πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει".

Το ανθρώπινο είδος, στα χειρότερα του. Και αξίζει να σημειώσουμε πως τα παραπάνω γίνονται σε κράτος-μέλος της Ε.Ε.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/3/16 18:52

    Γιατι φρικη δε μπορω να καταλαβω.Ο ανθρωπος φυλαει τη χωρα του και την περιοχη του.Κακο ειναι να εισαι πατριωτης?Εχετε χαζεψει ισλαμοκουμουνια?Καλα κανει και ετσι θα κανουμε κι εμεις εδω σε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *