ροή ειδήσεων

Θα έχουμε στάση πληρωμών;;;

Το ΔΝΤ “δεν ξέρει τι θέλει και έχει τρομακτικές ιδεολογικές εμμονές”,
ανέφερε ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ. Ο κ. Κουτεντάκης αναφέρθηκε σε ανακρίβειες του ΔΝΤ λέγοντας ότι τα νούμερα που βάζει στο τραπέζι είναι εκτός πραγματικότητας, γιατί βασίζονται σε πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ, όταν η Ελλάδα εκτιμά πλεόνασμα τουλάχιστον 0,2% για το 2015.

Ο κ. Κουτεντάκης είπε ότι το ΔΝΤ “καθυστέρησε κατά 15 μέρες την επάνοδο των Θεσμών στην Ελλάδα” και πρόσθεσε ότι “η κατάσταση θέλουν να φτάσει στο αμήν. Να είναι η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού”. Εξάλλου ο ΓΓ κατηγορεί τους Θεσμούς για έλλειψη συναίσθησης της κατάστασης. Έκανε δε λόγο για συνεχή αβεβαιότητα “η οποία είναι καταστροφική” και επισήμανε ότι η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε και προχωρά στην εφαρμογή του μνημονίου.

Σύμφωνα με τον ΓΓ υπήρξαν ακραία κρούσματα κατά τη διάρκεια και αυτών των διαπραγματεύσεων. “Τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών μας έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει να καθυστερήσουμε για λίγες μέρες την καταβολή μισθών και συντάξεων” όταν η ελληνική πλευρά έλεγε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. “Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος στα ταμειακά διαθέσιμα αλλά η κατάσταση εξ’ ορισμού δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον”. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα πληρώσει η Ελλάδα για τόκους και χρεολύσια 4 δισ. ευρώ σε 4 μήνες, έχοντας “έσοδα τριών μηνών και αυτό”, εξήγησε, “σημαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν, παρότι δεν υπάρχει πολιτική στάσης πληρωμών”.

Ο κ. Κουτεντάκης πρόσθεσε ότι η υπέρβαση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος στο δίμηνο κατά 2 δισ. ευρώ περίπου, εν μέρει μόνο θα διατηρηθεί, καθώς οφείλεται και σε συγκυριακούς παράγοντες καθυστέρησης απόδοσης πληρωμών προς αγρότες προς τον κοινωνικό προϋπολογισμό και άλλους φορείς.

Το συνολικό δημοσιονομικό κενό που πρέπει να προσεγγίσουν Ελλάδα και Θεσμοί φτάνει στο 3% του ΑΕΠ έως και το 2018.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *