ροή ειδήσεων

Κάτι που κάνουν όλοι οι γονείς, σκότωσε τον μικρό Κούπερ


Με την ελπίδα αυτό το τραγικό γεγονός να μη συμβεί ποτέ σε κανέναν άλλο, αυτοί οι γονείς θέλησαν να μοιραστούν την ιστορία των 3 μηνών γιου τους, που πέθανε στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου.


Η Μαίρη και ο Ζακ Φέιλς, έχασαν τον γιο τους και τίποτε δεν μπορεί να το αναιρέσει. «Εάν αυτό συνέβη σε εμάς, τότε μπορεί να συμβεί στον καθένα!», είπαν.


Τον Φεβρουάριο του 2015 οι γονείς του Κούπερ, τον βρήκαν αναίσθητο στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου μόλις επέστρεψαν στο σπίτι από τον παιδικό σταθμό. Ήταν μόνο 3 μηνών.

Όπως κάθε μέρα έτσι και εκείνη, οι γονείς του τον είχαν πάει στο βρεφονηπιακό σταθμό. Η υπεύθυνη του σταθμού, όταν ερωτήθηκε είπε, ότι εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα ο Κούπερ έδειχνε να νυστάζει, έτσι τον άφησε στο καρεκλάκι του να κοιμηθεί και τον σκέπασε με την κουβερτούλα του. Έμεινε εκεί μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς του πήγε να το πάρει.

Ωστόσο ο μπαμπάς του δεν τον ξύπνησε επειδή έκανε κρύο εκείνη τη μέρα έξω και έτσι τον άφησε σκεπασμένο μέχρι να φτάσουν σπίτι. 10 λεπτά. Τόσο χρόνο του πήρε μέχρι να φτάσει σπίτι όπου και είδε το μικρό του αγόρι να έχει γίνει «μπλε» στο χρώμα.

Το μωρό ήταν ήδη νεκρό από τη στιγμή του σχολείου, και ο μπαμπάς του δεν το πρόσεξε μιας και ήταν σκεπασμένο με την κουβέρτα του. Αν και τηλεφώνησε στις πρώτες βοήθειες ήταν αργά. Ο μικρός είχε εκπνεύσει αρκετές ώρες πριν.

Η υπεύθυνη του σταθμού δεν κατηγορήθηκε αλλά οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να επανεξετασθεί η υπόθεση του μικρού Κούπερ. Από τότε δεν έχει ξανά εργαστεί σε κάποιον παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Οι γονείς του μέχρι και σήμερα, κάνουν αγώνα ώστε να ενημερωθούν όλοι οι γονείς ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κοιμούνται στα καρεκλάκια των αυτοκινήτων τους. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ασφαλές ένα παιδί να κοιμάται για ώρες στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου.

Τα καρεκλάκια είναι απαραίτητα και χρήσιμα μόνο για να ταξιδέψει με ασφάλεια ένα μωρό και όχι για να αφήσεις ένα μωρό να κοιμηθεί σε αυτό εφόσον έχεις φτάσει στον προορισμό σου.

Οι ερευνητές και οι ειδικοί συμβουλεύουν:

Το μωρό θα πρέπει να βγαίνει από το καρεκλάκι του αμέσως μόλις έχει τελειώσει η διαδρομή με το αυτοκίνητο. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να το ξυπνήσετε. Δεν είναι ασφαλές γι΄αυτό, να περνάει πολλές ώρες καθισμένο στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου ακόμη και αν το καρεκλάκι του είναι ειδικά σχεδιασμένο για μωρά.

Τα καθισματάκια αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσουν λύγισμα του λαιμού του μωρού σας προς τα μπρος, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε έλλειψη κυκλοφορίας αέρα στο αναπνευστικό του σύστημα. Τα νεογνά τα οποία είναι λιγότερο του ενός μηνός και τοποθετούνται σε καθιστή θέση βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο για Αιφνίδιο Θάνατο Βρέφους (Σ.Α.Β.Θ), αυτός είναι και ο λόγος που οι ερευνητές προτείνουν πως τα μωρά αυτής της ηλικίας θα πρέπει το πολύ να περνάνε μία ώρα τη φορά σε καθιστή θέση.

Άλλο ένα συχνό φαινόμενο, εκτός από την ασφυξία είναι οι πτώσεις από καθισματάκια αυτοκινήτου που χρησιμοποιούνται εκτός του οχήματος, ως μέσο για να μεταφερθεί το μωρό. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές και κοινές αιτίες όπου τα μωρά τραυματίζονται στο κεφάλι.

Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει οι γονείς να ενημερωθούν κατάλληλα και σωστά ώστε να αποφεύγονται τέτοιους είδους ατυχήματα.



Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *