ροή ειδήσεων

Με ποιες σοβαρές επιπλοκές συνδέεται η μετάβαση στη θερινή ώρα


Η μετάβαση στη θερινή ώρα σημαίνει περισσότερο φως και

σηματοδοτεί –δειλά-δειλά– τον ερχομό του καλοκαιριού.


Ωστόσο, ερευνητές από τη Φινλανδία έρχονται να επισημάνουν και τους κινδύνους που παραμονεύουν τώρα που θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.




Οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τούρκου μελέτησαν τον αριθμό των περιστατικών ισχαιμικού εγκεφαλικού σε διάστημα δέκα ετών και διαπίστωσαν αύξηση της τάξεως του 8% τις δύο ημέρες που ακολουθούν την αλλαγή της ώρας, δύο φορές το χρόνο.

Το ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι αποτέλεσμα θρόμβου σε αιμοφόρο αγγείο που τροφοδοτεί με αίμα τον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η επίδραση φαίνεται να είναι μικρή και τα ευρήματά τους δεν σημαίνουν απαραιτήτως ότι ένα υγιές άτομο κινδυνεύει να πάθε εγκεφαλικό λόγω της αλλαγής της ώρας. Ο κίνδυνος φάνηκε να είναι στατιστικά μεγαλύτερος για τα άτομα άνω των 65 ετών και για τους ασθενείς με καρκίνο.

Τα ευρήματα των ερευνητών πρόκειται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Μια άλλη μελέτη που εκπονήθηκε το 2014 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο υπέδειξε ότι αυξάνονται και τα εμφράγματα μετά τη μετάβαση στη θερινή ώρα, συγκεκριμένα σε ποσοστό 25% τη Δευτέρα μετά την αλλαγή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Δευτέρες του έτους. Η απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού συμβάλλει, σύμφωνα με τους ερευνητές, στην επίδραση αυτή.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *