ροή ειδήσεων

Και ο δεύτερος Μπακράουι είχε περάσει από την Ελλάδα


Από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα φέρεται να πέρασε και ο Χαλίντ Ελ Μπακράουι, ο οποίος ανατινάχθηκε στο μετρό των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες.

Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάστηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα και θεωρεί ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν ακριβώς τα καλοκαίρι του 2015.

Αντίστοιχες ενδείξεις διέλευσης, ίσως και «διπλής», από την Ελλάδα υπάρχουν και για τον Ιμπραήμ Μπακράουι, ενός εκ των δύο αδελφών-βομβιστών αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες. Αρχές του 2015 φαίνεται να πέρασε από την χώρα μας με προορισμό τη Συρία. Όπως αποκάλυψε ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, είχε συλληφθεί στις 14 Ιουλίου 2015 στο Γκαζιαντέπ, πιθανόν ερχόμενος από τα συριακά εδάφη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *