ροή ειδήσεων

Χιλιάδες όπλα και εκρηκτικά σε πλοίο που έπλεε ανοιχτά των Χανίων


Διαπιστώθηκε ότι το ένα κοντέινερ περιείχε συνολικά 6.400 κοντόκανες καραμπίνες, ενώ το άλλο μετέφερε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλικών...



Δυο από τα έξι κοντέινερ που είχαν βρεθεί μέσα στο φορτηγό πλοίο Trader με σημαία Τόγκο, όταν εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά της Κισάμου και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σούδας, περιείχαν πολεμικό υλικό του οποίου η προέλευση και ο προορισμός εξετάζονται από τις ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το ένα κοντέινερ περιείχε συνολικά 6.400 κοντόκανες καραμπίνες, ενώ το άλλο είχε μέσα μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλικών για τα οποία ερευνάται ακόμη αν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά μεταφοράς. Το 11μελές πλήρωμα, που αποτελείται από έξι Σύρους, τέσσερις Ινδούς και έναν Λιβανέζο, κρατείται και ανακρίνεται από τις λιμενικές αρχές.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υπόλοιπα τέσσερα κοντέινερ που υπήρχαν μέσα στο φορτηγό δεν βρέθηκαν όπλα ή πυρομαχικά, αλλά ούτε ναρκωτικές ουσίες ή λαθραία τσιγάρα. Το σκάφος, που παλιότερα είχε την ονομασία «KUKI BOY», είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Μερσίνης με προορισμό αρχικά το Λίβανο και στη συνέχεια τις νοτιοανατολικές ακτές της Αφρικής.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *