ροή ειδήσεων

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο μακελάρης του Μπατακλάν


Σε εξέλιξη είναι στις Βρυξέλλες μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο τραυματισμένος στο πόδι ο αρχιτρομοκράτης.

Στα χέρια της Βελγικής αστυνομίας βρίσκεται ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, με 130 νεκρούς στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά από σύντομη μάχη στην συνοικία Μόλενμπεκ, οι κομάντο της αστυνομίας, τραυμάτισαν και συνέλαβαν τον Αμπντεσλάμ μαζί με ακόμη έναν άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο Αμπντελσαλάμ έχει ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο φυλακών κοντά στις Βρυξέλλες για νοσηλεία, καθώς έχει χτυπηθεί στο γόνατο.







Ο βέλγος υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης Τέο Φράνκεν με ένα σύντομο Tweet επιβεβαίωσε την σύλληψη: «Τον πιάσαμε!»




We hebben hem.— Theo Francken (@FranckenTheo) March 18, 2016



Γύρω στις 19.45 ώρα Ελλάδος ακούστηκαν νέες εκρήξεις από το σπίτι στο οποίο είχαν κάνει επέμβαση οι αστυνομικοί. Οπως διαπιστώθηκε αρκετή ώρα αργότερα, οι κομάντο της αντιτρομοκρατικής έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και συνέλλαβαν ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο επί ώρες αρνείτο να παραδοθεί.

Μόλις έγινε γνωστή ή έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του του Μόλενμπεκ, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ εγκατέλειψε τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε



Ο πρόεδρος της Γαλλίας επί ώρες βρισκόταν με τον πρωθυπουργό του Βελγίου στις Βρυξέλλες και ενημερώνονταν για την εξέλιξη της επιχείρησης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Βέλγιο την έκδοση του τρομοκράτη.

Ο γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή του για το πλήθος των ανθρώπων που όπως αποδεικνύεται, κρύβονταν πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ προκειμένου να τους «συγχαρεί» μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε με ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι δέχθηκε «τα συγχαρητήρια του Αμερικανού προέδρου», ενώ συνόδευε το μήνυμά του με μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται με το τηλέφωνο στο χέρι.


Οπως αποκάλυψαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αποτυπώματα του Σαλάχ Αμπντελσλάμ είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα όπου πριν λίγες μέρες είχε εισβάλει η βελγική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την εισαγγελία ο άνδρας που σκοτώθηκε στην επιχείρηση λεγοταν Σαμίρ Μπουζίντ και βρισκόταν σε έναν κατάλογο καταζητούμενων προσώπων, πιθανότατα ήταν ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, γεννημένος την 9η Ιουλίου 1980, ο Αλγερινός ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη, 15η Μαρτίου.

Το επώνυμο «Μπουζίντ» βρισκόταν σε καταλόγους καταζητούμενων προσώπων των γαλλικών και των βελγικών αρχών από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαν ανακαλυφθεί στοιχεία που τον συνέδεαν με μια μεταφορά μετρητών από τις Βρυξέλλες σε μια γυναίκα που σκοτώθηκε μαζί με άλλους υπόπτους στο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *