ροή ειδήσεων

Οι τουρίστες "φοβούνται" τα ελληνικά νησιά, κι όμως πάμε για ρεκόρ


Η προσφυγική κρίση βάζει αρκετούς επίδοξους τουρίστες σε σκέψεις, αλλά οι πάντες διαβεβαιώνουν πως η κατάσταση είναι ήρεμη και δεν εμπνέει ανησυχία

Όταν η Μισέλ Μπαρνς, μία 45χρονη γυναίκα από την Αγγλία, έκλεισε τις καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειάς της στην Κω, δεν είχε δει τις εικόνες από τις μεγάλες εισροές προσφύγων στο νησί, εικόνες που την έκαναν να σκεφτεί σοβαρά να ακυρώσει την κράτησή της.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters, η Κως είδε πέρυσι πάνω από 23.000 πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν στις ακτές της, και οι εικόνες βίαιων συγκρούσεων με την αστυνομία έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τον δήμαρχο του νησιού να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χυθεί αίμα και τη βρετανική Daily Mail να περιγράφει την Κω ως “αηδιαστική κόλαση”.

Σήμερα η Ελλάδα, όπου ο τουρισμός αποτελεί το 20% της εγχώριας οικονομίας και απασχολεί έναν στους πέντε εργαζομένους, θέλει να αποκαταστήσει τη φήμη της.

“Είναι αλήθεια πως κάποια από τα νησιά του Αιγαίου είχαν προβλήματα με τους μετανάστες πέρσι”, δηλώνει στο Reuters η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. “Όμως τώρα όλα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα και ως τουρίστας, το μόνο που θα δείτε είναι όμορφα μέρη”.

Οι αεροπορικές εταιρείες Vueling και Transavia ανακοίνωσαν πως έχουν παρατηρήσει μία τάση απομάκρυνσης των τουριστών από την Ελλάδα, λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) δήλωσε ότι τα άμεσα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται φέτος να αυξηθούν κατά 5,6%, στα 15 δισ. ευρώ, με τους επισκέπτες να φτάνουν τα 25 εκατομμύρια και τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων να εκτιμώνται σε 2,5 εκατομμύρια τουρίστες. Ωστόσο, η επίτευξη των στόχων αυτών εξαρτάται από το αν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και το αν η χώρα μας θα μπορέσει να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές.

Θέλοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των τουριστών, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία στα social media με βίντεο στα οποία εμφανίζονται επισκέπτες στη χώρα μας που διαβεβαιώνουν πως στα ελληνικά νησιά επικρατεί ηρεμία.

“Πέρσι αιφνιδιαστήκαμε και ήμασταν απροετοίμαστοι για τις εισροές”, δήλωσε ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης στο στη διεθνή ταξιδιωτική έκθεση ITB, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. “Αλλά οι μετανάστες που έρχονται τώρα μεταφέρονται άμεσα στο κέντρο ταυτοποίησης και μετά γρήγορα μετακινούνται στην ενδοχώρα”.

Αν και ο δήμαρχος της Κω προβλέπει μία πτώση 20% στον αριθμό των επισκεπτών στο νησί φέτος, η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη ότι οι τουρίστες θα συνεχίσουν να συρρέουν στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τον αριθμό-ρεκόρ των 26 εκατομμυρίων επισκεπτών το 2015, αλλά και τα έσοδα των 14,5 δισ. ευρώ από τον τουρισμό.

Και αφού πολλά σχόλια σε μία online ταξιδιωτική πλατφόρμα την καθησύχασαν ότι η Κως είναι ασφαλής, η Μισέλ Μπαρνς θα επισκεφθεί τελικά την Κω το καλοκαίρι για δύο εβδομάδες, όπως το έχει ήδη προγραμματίσει.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *