ροή ειδήσεων

“ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;”

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Σε απίστευτες προκλήσεις προβαίνουν οι Τούρκοι, σε μια περίοδο έντονης
αμφισβήτησης εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Στη σύσκεψη για τη διαχείριση του προσφυγικού που είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ερωτηθείς ο απεσταλμένος του Σουλτάνου, γιατί η Τουρκία αμφισβήτησε το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας για τις έρευνες στο Αιγαίο μετά την πτώση του ελικοπτέρου Agusta Bell είπε: «Εκει αναφέρομαι στις υπάρχουσες νομικές διάφορες μεταξύ των δύο χωρών ωστόσο θέλω να υπογραμμίσω το εξής σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και σε θέματα συνεργασίας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν εκμεταλλευόμαστε την ανθρώπινη δυστυχία για να μπορέσουμε έχουμε φυσικά οφέλη.

Και αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν όταν επλήγη η Τουρκιά από μια φυσική καταστροφή όπως ήταν στους σεισμούς οι πρώτοι που συνέδραμαν την Τουρκία ήταν οι γείτονες της οι Έλληνες.

Ποιο είναι το δικό σου νησί; ποιο είναι το δικό μου νησί; δεν θέτουμε τέτοια θέματα όταν πρόκειται για θέματα διάσωσης εκεί δεν θέτουμε τέτοια θέματα και νομίζω ότι πρέπει πολύ καλά να ξεχωρίσουμε την ανθρώπινη από την πολιτική διάσταση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας».

Τι έκανε ο Κοτζιάς; Την κότα, όπως πάντα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *