ροή ειδήσεων

Ημερίδα με τίτλο: «Η διάσταση της βίας από την οικογενειακή ζωή στο ενδοσχολικό περιβάλλον»


Τo Kέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου
σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Σορωνής, τη Διευθύντρια κα. Μίσιου και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δωδεκανήσου και την υπεύθυνη αυτού κα. Βλάχου, διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 ημερίδα με τίτλο:«Η διάσταση της βίας από την οικογενειακή ζωή στο ενδοσχολικό περιβάλλον», με ομάδα στόχου τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Σορωνής.

Η ημερίδα αποτελεί μέρος του διαδραστικού-τριπτύχου δράσεων προς τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου. Σκοπός της Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου πάνω σε θέματα Ισότητας των Φύλων, πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της ημερίδας:

12.30-12.35: Παρουσίαση Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου από την Μηνατσή Εύη, Κοινωνιολόγο

Α΄ ΜΕΡΟΣ: Ενδοοικογενειακή βία

12.35-12.55: Παρουσίαση Κουίζ για την έμφυλη βία («Διοτίμα» Κέντρο Γυναικείων Μελετών),Χρυσού Θεανώ, Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου

12.55-13.05: «Είδη βίας, στατιστικά στοιχεία της βίας κατά των γυναικών και νομικό πλαίσιο», Μηνατσή Εύη, Κοινωνιολόγος στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου.

13.05-13.15: Προβολή σχετικών βίντεο

Β΄ ΜΕΡΟΣ: Ενδοσχολικός εκφοβισμός

13.15-13.30: «Προφίλ του θύτη, του θύματος και των παρατηρητών», Χρυσού Θεανώ Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου.

13.30-14.00: «Παρουσίαση μελέτης περίπτωσης ενδοσχολικού εκφοβισμού. Τρόποι αντιμετώπισης του ενδοσχολικού εκφοβισμού».Σχολιασμός και συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου (Φακιδαράκη Δέσποινα: Ψυχολόγος, Μηνατσή Εύη: Κοινωνιολόγος, Χρυσού Θεανώ: Κοινωνική Λειτουργός).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *