ροή ειδήσεων

ΤΙΜΕ: Δέκα συμβουλές για να είστε ασφαλής όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό


Με αφορμή τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, το περιοδικό Time σε δημοσίευμά του δίνει 10 συμβουλές για...


να είναι ασφαλής κάποιος όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Οι συμβουλές είναι από την Ντόνα Σκαραμάστρα Γκόρμαν, ο σύζυγος της οποίας εργάζεται για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Μόσχα και από την εμπειρία της γνωρίζει καλά τα μέτρα που πρέπει να παίρνει μία οικογένεια, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Αυτές είναι οι συμβουλές της:

Κάντε έρευνα
Πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό, αναζητήστε όλες τις πληροφορίες για τον προορισμό. Αν για παράδειγμα το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει να μην πάτε εκεί, μην το κάνετε. Αυτές οι προειδοποιήσεις είναι σοβαρές.

Επικοινωνήστε με την πρεσβεία
Πριν μπείτε στο αεροπλάνο, επικοινωνήστε μαζί τους. Σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή φυσικής καταστροφής, θέλετε η πρεσβεία να γνωρίζει ότι είστε στη χώρα, ώστε να σας παράσχουν βοήθεια ή να σας διευκολύνουν να φύγετε αν είναι απαραίτητο.

Γίνετε «ντόπιοι»
Παρακολουθήστε τα τοπικά νέα ή βρείτε κάποιο αγγλόφωνο ΜΜΕ. Παρακολουθήστε το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πληροφορίες που δίνουν δεν είναι πάντα ακριβείς, αλλά προειδοποιούν σε περίπτωση που κάτι γίνεται στην περιοχή που είσαι. Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, τις πολιτικές συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες. Ακόμη και αν πλησιάσετε από περιέργεια, μπορεί να τραυματιστείτε ή να βρεθείτε σε επικίνδυνη κατάσταση.

Προετοιμάστε τα παιδιά
Κάποιες οικογένειες προετοιμάζονται για κάθε πιθανό σενάριο, από φωτιά, μέχρι να ξεχαστεί ένα παιδί μέσα στον συρμό του μετρό την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη αποβιβάζονται σε κάποιο σταθμό. Καλό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν πού βρίσκονται και να ξέρουν ότι αν δουν κάποιον ή κάτι που φαίνεται περίεργο, πρέπει να ενημερώσουν κάποιον ενήλικα.

Δοκιμάστε τα παιδιά
Οταν είστε έξω στην πόλη, βάλτε ένα από τα παιδιά σας να σας οδηγήσει πίσω στο ξενοδοχείο. Πρέπει να ξέρουν πώς να επιστρέψουν σε περίπτωση που χαθείτε.

Φορτίστε τα κινητά
Ολοι πρέπει να έχετε φορτισμένα κινητά τηλέφωνα και τους σημαντικούς αριθμούς αποθηκευμένους. Αποστηθίστε όλοι τον τηλεφωνικό αριθμό και τη διεύθυνση του μέρους που διαμένετε, σε περίπτωση που τα τηλέφωνα σταματήσουν να λειτουργούν.

Ελέγξτε το περιεχόμενο του πορτοφολιού
Πρέπει να έχετε όλοι μαζί σας έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητά σας και μετρητά στο τοπικό νόμισμα. Βάλτε στην τσέπη κάθε παιδιού σας μία κάρτα του ξενοδοχείου που μένετε.

Βγάλτε φωτογραφία
Βγάλτε μία φωτογραφία από κάθε ένα από τα παιδιά σας με το κινητό, πριν βγείτε σε ένα πολυπληθές μέρος. Θα είναι πιο εύκολο για την τοπική αστυνομία να εντοπίσει το παιδί σας αν έχουν μία πρόσφατη φωτογραφία που δείχνει τι φορούσε όταν χάθηκε.

Η προετοιμασία είναι το παν
Το να έχετε σκεφτεί προκαταβολικά ό,τι μπορεί να πάει στραβά μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά η προετοιμασία είναι το παν, για εσάς και τα παιδιά σας. Μιλώντας τους με κατάλληλο για την ηλικία τους τρόπο για τα πλάνα που έχετε κάνει, θα βοηθήσει όλη την οικογένεια να είναι πιο χαλαρή.

Μην ξεχνάτε τα σημαντικά
Αυτή την εποχή, όλοι ανησυχούν για την τρομοκρατία. Ομως, υπάρχουν κι άλλες σημαντικές απειλές για μία οικογένεια που ταξιδεύει στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, αν έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια, σε περίπτωση που ο προορισμός απαιτεί κάτι τέτοιο. Και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν θα πρέπει να πίνετε νερό εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ασφαλές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/3/16 12:43

    Mono pou oi presveies den exoun oreksh na tous thlefonoun oloi gia na poun "oti vriskontai stin xwrs". Den einai efikto ayto kai kamia presveia den shmeiwnei onomata touristwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *