ροή ειδήσεων

Και δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη


Άγνωστα τα στοιχεία του ασθενούς


Με ηπατίτιδα διαγνώστηκε και δεύτερο άτομο στην Ειδομένη, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Τα στοιχεία του ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης αν το άτομα είχε έρθει σε επαφή με το 9χρονο κορίτσι, που μεταφέρθηκε και αυτό με ηπατίτιδα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει το Reuters, ο ιός της ηπατίτιδας μεταδίδεται με την κατανάλωση μολυσμένου νερού και φαγητού ή με απευθείας επαφή με το άτομο που έχει μολυνθεί.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό.

Ταυτόχρονα στο τηλεγράφημα του Reuters υπογραμμίζεται πως οι ελληνικές Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης των προσφύγων από την περιοχή και οργανώνουν τη μετακίνηση τους σε οργανωμένους χώρους, ενώ, όπως σχολιάζεται, υπάρχει ανησυχία για εξάπλωση της λοίμωξης.

Σχεδόν 41.500 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Στη Μαλακάσα, στο πρώην στρατόπεδο Γερακίνη, δημιουργήθηκε νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και εκεί μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά χτες 700 πρόσφυγες. Υπολογίζεται ότι το νέο κέντρο έχει χωρητικότητα 1.000 ατόμων και εκεί είναι η προτεραιότητα να στέλνονται τις επόμενες ημέρες πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα υπολογίζονται σήμερα σε 41.464. Το τελευταίο 24ωρο 629 άτομα έφτασαν στα νησιά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των προσφύγων σε αυτά να φτάσει τους 7.736 (σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο, Ρόδο και Κω).

Συνολικά στην Αττική φιλοξενούνται 10.035 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους να βρίσκονται στις τρεις δομές, στο Ελληνικό (4.069), στο Σχιστό (1.970) και στο λιμάνι του Πειραιά (2.448).

Επίσης, πρόσφυγες φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες (260), στα Τρίκαλα (200), στη Λάρισα (400), στη Δράμα (355), στον Χέρσο Κιλκίς (3.674), στη Νέα Καβάλα Κιλκίς (3.273), στη Νέα Καρβάλη (800) και την Ελευθερούπολη Καβάλας (210), στην Κοζάνη (413), στα Διαβατά (1.958) και στην Κόνιτσα (150).

Newsbeast

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/3/16 13:23

    ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΙΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/16 17:49

      "Σκίζουν" τα μνημόνια τώρα...αργότερα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *