επικαιρότητα

Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι


Η συντονιστική επιτροπή ζητεί αφορολόγητο όριο για τους δικηγόρους τα 12.000 ευρώ

Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και την μεθεπόμενη Δευτέρα, 28η Μαρτίου, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, ενώ στις 24 Μαρτίου θα συγκληθεί και πάλι η συντονιστική επιτροπή προκειμένου να εκτιμήσει τις έως τότε εξελίξεις.

Ο δικηγορικός κόσμος έχει κατέλθει σε πανελλαδική αποχή από τον περασμένο Ιανουάριο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή ζητεί αφορολόγητο όριο για τους δικηγόρους τα 12.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή εκτιμά ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για:

1) Αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοπασχολουμένων
2) Κατάθεση αναλογιστικής μελέτης
3) Ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών

Επίσης, αναμένει από την Κυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των δικηγόρων.

Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των δικηγόρων.

Και ζητεί να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως πέντε ετών δικηγόρους καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ ετησίως.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά