ροή ειδήσεων

Μυστήριο στο Καστελόριζο: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης


Εντοπίστηκαν 205,5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας σε δημόσιο χώρο


Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήθελαν να «χτυπήσουν» χώρους φιλοξενίας προσφύγων - Στην περιοχή μεταβαίνουν κλιμάκια της Κρατικής Ασφάλειας, της ΕΥΠ, και άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τη Ρόδο
Το ενδεχόμενο να υπήρχε σχέδιο δολιοφθοράς με στόχο πιθανούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές στο Καστελόριζο, μετά την ανεύρεση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών τα οποία ήταν κρυμμένα σε δημόσιο χώρο. Για το λόγο αυτό, έχουν ενημερωθεί οι κεντρικές υπηρεσίες στην Αθήνα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μεταβούν στο Καστελόριζο κλιμάκια της Κρατικής Ασφάλειας και της ΕΥΠ, αλλά και άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τη Ρόδο, που θα διενεργήσουν λεπτομερείς έρευνες για να εξακριβώσουν ποιοι κρύβονται πίσω από την αποθήκευση των επικίνδυνων υλικών και ποιος ήταν ο στόχος τους.

Η εκρηκτική ύλη, που ήταν αμμωνιοδυναμίτιδα βάρους 205,5 κιλών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος σε ένα χώρο που χρησιμοποιείται για την απόθεση απορριμμάτων και ήταν τοποθετημένη μέσα σε πλαστικές συσκευασίες οι οποίες εξετάζονται για δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού.

Η προανάκριση έχει ήδη ξεκινήσει και κατ' αρχήν διερευνά το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά να συνδέονται με την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στο κτίριο που είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Καστελόριζου για να αποθηκεύονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, τόσο το κτίσμα όσο και τα αποθηκευμένα υλικά.

Η πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε η Περιφερειακή Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου της Πυροσβεστικής δεν έχει ολοκληρωθεί για να εξακριβωθεί αν η φωτιά ήταν τυχαία ή το ιστορικό κτίριο, που παλιότερα ανήκε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, έγινε στόχος εμπρησμού. Πάντως, το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα οι εμπρησμοί σε δυο κέντρα φιλοξενίας στα Γιαννιτσά, δημιουργεί υπόνοιες για την αιτία της πυρκαγιάς. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *